Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

90. rođendan našeg veslačkog kluba

90. rođendan našeg veslačkog kluba

 

 

U povodu 90. obljetnice osnutka Veslačkog kluba Krka, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, uputio je čestitiku predsjendiku kluba Draženu Crnogaći:

 

Poštovani gospodine Crnogaća,

 

dopustite mi da Vam ovim putem, u ime građana Grada Šibenika, kao i u svoje osobno, uputim čestitke na 90. rođendanu Veslačkog kluba Krka.

Naime, 01. studenog 1923. godine, kada je u zgradi Narodne kavane održana osnivačka skupština VK "KRKA" na kojoj je izabrana i prva uprava kluba, rodila se šibenska veslačka povijest. Tim danom je stvoren jedan od najtrofejnijih šibenskih sportskih klubova, a  generacije i generacije mladih sportaša stasale su kroz Krku i nizale uspjehe, koji su ponos  ne samo Šibenika, već i čitave Hrvatske.

Sjetimo se samo 1973. godine, kada je,u povodu 50 obljetnice od osnutka Krke, u Šibeniku organizirana nezaboravna daljinska regata na kojoj je nastupio osmerac Krke i osmerci čuvenih engleskih sveučilišta Oxforda i Cambridgea.  Naš osmerac je pobijedio ispred Cambridgea na drugom mjestu i Oxforda na trećem. Ovu iznimnu veslačku priredbu pratilo je oko 15 000 gledatelja, što je jedinstven slučaj u veslačkim natjecanjima na našim prostorima.

Takvih i sličnih uspjeha želimo Vam i u daljnjem radu.

Mi Šibenčani, Vaši sugrađani, ponosimo se našim veslačkim klubom, koji je dao brojna velika sportska imena.

Želimo Vam još mnogo sportskih uspjeha, srdačno Vas pozdravljam uz poznato:

 

Upri, "Krka", nek pucaju vesla!“


 

 

                                                                                              GRADONAČELNIK

 

 

  Objavljeno: 31.10.2013, 09:31h