Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Adventura odbrojava posljednje dane do Nove!

Adventura odbrojava posljednje dane do Nove!

 

 

Posljednji vikend u 2019. najbolje je provesti na Adventuri, gdje s nestrpljenjem odbrojavamo dane do najluđe noći u godini!

 

Zagrijavanje počinje već danas u podne u Parkiću gdje jutarnju svirku predvodi šibenski dvojac El Gato, a od 21 sat stiže glazbenica čiji hitovi osvajaju neke nove klince, novu generaciju, istom snagom kao i u vremenu kada je prvi put stupila na scenu – Vesna Pisarović. Istovremeno, na pozornici Male lože u posljednjem ovogodišnjem City sessionu uz Matu Skračića i njegov kvartet zasvirat će Lift Boyz i Dan-Chi Trio, u netipičnoj kombinaciji funka i soula s pop i jazz varijacijama.

 

Tri su programa na rasporedu i sutra, 28. prosinca. Započinjemo podnevnom zabavom uz Bagatine u Parkiću, a nastavljamo na istom mjestu uz soundtrack s kojim su odrastale generacije Šibenčana zahvaljujući članovima udruge Disco gimnazija koji nas od 21 sat vode u dobra stara vremena. Dok u Parkiću traje retro đir, na Maloj loži nas očekuje potpuno moderan zvuk: afro-soul ethno-beats harmonije osječke kantautorice koju nazivaju vilom ritma i beata – Aklea Neon.

 

Zadnji nastupi pred Novu čekaju nas u ponedjeljak, 30. prosinca od 21 sat: u Parkić stižu riječki rokeri Jonathan, a na Malu ložu prva dama hrvatskog jazza Zdenka Kovačiček sa Greenhouse Blues Bandom.

 

I na mini izdanju Adventurice bit će užurbano. Danas od 17 sati u Galeriji Matija izrađivat će se medenjaci na papiru, a sutra je na rasporedu predstava Kazališne udruge Virko Šišmišići, koju će izvesti u 11 i 13 sati. U nedjelju, 29. prosinca mali Adventuristi otkrit će kako izgleda život DJ-eva, uz glazbenike iz udruge RatCat. Djeca će svirati na njihovoj opremi i naučiti kako sve to radi, a u veselom tonu zabava će se nastaviti i u ponedjeljak kada RatCat mališanima sprema Mini disco. Veliko finale ovogodišnjeg izdanja Adventurice zakazano je za utorak kada se bira najbolji crtež Adventurice.

 

Dok se maleni Adventuristi opraštaju s Galerijom Matija, veliki će se pripremati za doček Nove godine! Šibenčani i njihovi gosti plesat će ispred tri bine - na najljepšem šibenskom trgu ispred katedrale sv. Jakova, uz Sassju i britanske legende Stereo MC's; u Parkiću publika će se zabavljati uz Nenu Belana & Fiumense i Cubismo, a sve ljubitelje klupske glazbe na Maloj loži očekuje jedan od najuspješnijih DJ-eva u regiji - Kristijan Molnar kao prvi izbor šibenskih promicatelja elektronske glazbe – udruge RatCat.

 

Sve detalje i novosti programa možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici i na internetskoj adresi – https://adventura.sibenik.hr/.

  Objavljeno: 27.12.2019, 11:49h