Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Adventurica opet nadmašila sva očekivanja

Adventurica opet nadmašila sva očekivanja

 

 

Nakon prva četiri dana, koliko je prošlo otkad je Galerija Matija zablistala u novom, blagdanskom ruhu,  i roditelji i djeca suglasni su u jednom – šibenska Adventura ponudila je kvalitetan i kreativan sadržaj koji, osim što razveseljava, radi na edukaciji najmlađih.

 

Jedan od najvećih iskoraka prošlogodišnje Adventure je kreativni, kontinuirani radionički program za najmlađe ostvaren u suradnji s Nacionalnim parkom Krka, koji je u Galeriji Matija u 25 dana ponudio 50 različitih sadržaja i radionica u kojima je sudjelovalo oko 1500 naših najmlađih sugrađana. Sam program Adventurice usko je vezan uz edukaciju o ekološkoj održivosti, odnosno uz glavnu temu Adventure, koja od svojih početaka naglašava važnost očuvanja prirode, što je istom i misao vodilja predanog rada na zaštiti i očuvanju prirodne baštine koju kontinuirano provodi Nacionalni park Krka: S Adventurom dijelimo isti zadatak, a to je edukacija i naglašavanje važnosti ekološke održivosti -  zato smo već četvrtu godinu ponosni sponzori i partneri Adventure. Nakon više nego uspješne lanjske suradnje na radioničkom programu Galerije Matija,  naša suradnja nastavlja se u istom pravcu, pa se radionice Nacionalnog parka Krka, u sklopu Adventurice, odvijaju od, 10. prosinca pa do 13. prosinca, od 17 do 21 sat. Ovisno o afinitetu, djeca mogu birati između radionice izrade 3D božićne čestitke koja je na rasporedu danas, radionice izrade anđela od papira i češera (12. 12.) i radionice izrade božićnih ukrasa od starih novina (13. 12.) - naglasila je Silvija Čaleta, rukovoditeljica Odjela za promidžbeno-promotivnu djelatnost NP Krka.

Prva radionica NP „Krka“ održana je jučer poslijepodne. Radilo se o pravoj radioničkoj poslastici: uz izradu reciklažnog božićnog instrumenta od metalnih čepova, okupljeni su imali priliku naučiti kako spraviti jednostavne, ali ukusne i zdrave zalogaje. Na meniju su se tako našli zeleni smoothie, snježni frape, tuna na proteinskom kruhu s povrćem, pašteta od sira, energetska medena srca, čarobne kuglice i čaj od đumbira. Polaznici su odmah mogli degustirati pripremljene poslastice koje su im dale energiju za nove kreativne pobjede, a sigurno je da će se neke od njih naći i na stolu Adventurista u nadolazećim blagdanskim danima.

Podsjetimo, vrata Adventurice otvorena su svima od 17 do 21 sat radnim danom i nedjeljom te dvokratno subotama, od 10 do 14 i od 17 do 21 sat! – pozivaju organizatori.

Sve detalje programa možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici i na internetskoj adresi – https://adventura.sibenik.hr/adventurice/.

 

  Objavljeno: 11.12.2019, 11:33h