Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ajmo jope' zapivat

Ajmo jope' zapivat

 

 

Sutra, 22. rujna u HNK Šibenik povodom 15 godina klape Fortica održat će se koncert pod nazivom Ajmo jope' zapivat. Voditelji kroz vrime su: Mate Gulin i Neva Baranović. Kao gosti nastupit će klapa More, klapa Rećine, Dinko Škevin i Nikola Urukalo. Početak je u 20 sati.


Klapa Fortica osnovana je u listopadu 1996. godine a s ozbiljnim radom je počela u ožujku 1997. Od početka rada voditelj klape bio je Ante Barbača, koji je prenosio svoje iskustvo rada sa klapom Šibenik i obogatio program svojim obradama narodnih napjeva. Ante Barbača je oblikovao zvuk klape. Nakon 2003.godine, kada prestaje biti voditelj klape, klapa radi samostalno i od tada probe vodi Filian.

 

Klapa je svoj prvi koncert održala na trgu Pučkih kapetana na šibenskoj Gorici u lipnju 1998., a do sada je održala niz koncerata po Dalmaciji, sudjelovala na smotrama i festivalima duž jadranske obale, organizirala humanitarne koncerte, a nastupala je i u Italiji (Padova, Torino, Milano) i Njemačkoj (Mulheim, Essen, Siegen, Polch...).

U zadnje vrijeme surađuju sa Bagatin bendom iz Šibenika, a suradnju namjeravaju pretočiti u CD pretežno autorskog karaktera. Do sada su snimili  Mini-CD u izdanju Best Musica, te CD ''Klapa Fortica''u izdanju Scardone.

  Objavljeno: 21.09.2012, 07:46h