Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Akademski stručnjaci Sveučilišta u Zagrebu posjetili Šibenik

Akademski stručnjaci Sveučilišta u Zagrebu posjetili Šibenik

 

 

 

Akademski i znanstveni stručnjaci Sveučilišta u Zagrebu posjetili su danas Šibenik s ciljem obilaska prostora budućeg studija Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori. U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održan je okrugli stol na temu: ustroj dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studija Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori.

Dvojica bivših dekana koji su od 2010. godine aktivno uključeni u osnivanje Studija energetike u Šibeniku,  prof. Ivan Juraga s FSB-a i prof. Nedjeljko Perić s FER-a predstavili su aktivnosti koje su do danas odrađene u ovom projektu od presudne važnosti za budućnost Šibenika.

O aktivnostima na FSB-u i FER-u govorili su aktualni dekani prof.dr. Zvonimir Guzović i prof.dr. Mislav Grgić. Organizacijske aspekte i ključne pripreme zadaće za pokretanje novog studija Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori predstavio je prof. dr. Davor Petrinović.

„Sretan  sam što se ostvaruje san kojeg sam sanjao još kao student . Na sigurnom smo putu ka konačnom cilju, a to su tri studijska programa, edukacijska vlastitih kadrova te konačno osnivanje šibenskog Sveučilišta.“  , rekao je gradonačelnik  Željko Burić, naglasivši kako je pokretanje dislociranog Studija energetike u Šibeniku dobar pilot projekt kako povezati znanje akademske i lokalne zajednice te napraviti novi proizvod.

Sudionici današnjeg okruglog stola složili su se kako su brojne zadaće do finalnog otvorenja Studija još uvijek pred njima. Jedan od sljedećih koraka je i osnivanje privremenog vijeća studija koje će utvrditi sve troškove provođenja studija, izvođenja nastave, kadra, promocije i slično.

Dislocirani Studij energetike u Šibeniku za sada je, preko web stranice 'Postani student, prijavilo,  kao jedan od svojih izbora, 35 maturanata, a očekuje se da će intenzivnom promidžbom ta brojka rasti.

Na današnjem okruglom stolu sudjelovali su i župan Goran Pauk, predstavnici Studentskog ureda dislociranog studija energetike u osnivanju te ravnatelji srednjih škola s područja Šibensko- kninske županije koji imaju ulogu promovirati studij srednjoškolcima, budućim studentima.

Po završetku okruglog stola i radnog dijela sastanka  akademska delegacija obišla je i tvrđavu sv. Mihovila.

  Objavljeno: 20.02.2015, 14:32h