Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Akcija prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga u Knjižnici

Akcija prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga u Knjižnici

 

 

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ i ovu se godinu priključila nacionalnoj kampanji „Čitaj mi“ koja se provodi u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače 2019. godine.


Knjižnica će tako organizirati prikupljanje slikovnica i dječjih knjiga pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!"


Iz Knjižnice pozivaju roditelje i djecu da slikovnice i dječje knjige koje im više ne trebaju i ove godine donesu na Dječji odjel, a one će se kasnije proslijediti dječjem odjelu šibenske bolnice , Caritasu, ambulanti pedijatrije ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. 


Uz slikovnice, mogu se donirati i očuvane igračke. Osim u Knjižnicu, djeca polaznici Dječjeg vrtića „Šibenska maslina“ moći će igračke i slikovnice odnijeti u svoj vrtić na za to predviđeno mjesto.


U dosadašnjim kampanjama prikupljeno je više od dvadeset tisuća slikovnica,porastao je broj upisa djece u svim knjižnicama u Hrvatskoj, kao i broj posjeta roditelja s djecom knjižnicama i njihovim programima.


Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt koji se obilježava 14. veljače, a koji ima za cilj dijeljenje radosti čitanja među djecom uz istovremeno pomaganje drugoj djeci.

 

 

  Objavljeno: 29.01.2019, 08:43h