Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Akcija u povodu Dana ružičaste vrpce u subotu na trgu ispred crkve sv. Frane

Akcija u povodu Dana ružičaste vrpce u subotu na trgu ispred crkve sv. Frane

 

 

U subotu, 2. listopada u 10 sati na Trgu Nikole Tommasea ispred crkve sv. Frane u Šibeniku obilježit će se Dan ružičaste vrpce, najavljuju iz Županijske lige za borbu protiv raka.

-Ove godine ćemo, u skladu s epidemiološkim mjerama, promotivne materijale i ružičaste vrpce dijeliti na trgu uz naš ured, kraj crkve sv. Frane. Ujedno, moći će se i razgledati  izložba radova članica Kluba žena, naših aktivista i volontera te članica udruge Tempera koje su nam velikodušno pomagale u ovom projektu. U akciji obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke pridružili su nam se i učenici Medicinske škole s mentoricom, gospođom Vesnom Bušac. Sami su osmislili edukativne materijale koje će tijekom listopada dijeliti sugrađanima – kazali su u Županijskoj ligi te dodali:

 - Stavimo ružičastu vrpcu na rever i pružimo podršku svima kojima je potrebna !

Mjesec listopad je, inače, u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti redovne liječničke kontrole dojki i važnosti ranog otkrivanja raka dojke kada je još izlječiv. Kao znak sudjelovanja, solidarnosti i potpore tim stremljenjima zajednički je, na svim kontinentima prihvaćen simbol " ružičasta vrpca".

Akcija je međunarodnog karaktera i u cijelom svijetu se održava prve subote u listopadu.

  Objavljeno: 28.09.2021, 10:29h