Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Albanski veleposlanik Riza Poda posjetio gradonačelnika Željka Burića

Albanski veleposlanik Riza Poda posjetio gradonačelnika Željka Burića

 

 

Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Riza Poda boravio je danas u posjetu Šibeniku te ga je tim povodom u svom uredu primio  gradonačelnik Željko Burić.

Gradonačelnik je albanskog veleposlanika upoznao s razvojnim potencijalima grada, kao i recentnim gospodarskim i  turističkim rezultatima Šibenika te mu je ukratko predstavio realizirane gradske projekte na području zaštite kulturne i povijesne baštine,  javne infrastrukture i visokog školstva u kojima, kako je istaknuo, dominira  zavidna iskorištenost sredstava iz europskih fondova.  

- Republici Albaniji na njezinom putu ka Europskoj uniji doista možemo ponuditi bogato iskustvo Šibenika s Europskim fondovima koje je preobrazilo naš grad i učinilo ga ugodnom i poželjnom sredinom za život i rad te atraktivnom turističkom destinacijom. Imajući u vidu bezbrojne mogućnosti povezivanja naših dviju tradicionalno prijateljskih država, počevši od lokalne do nacionalne razine, stvara se prostor suradnji na mnogim područjima kojemu s veseljem otvaramo vrata – kazao je gradonačelnik Burić.

Upravo iskustva vezana uz povlačenje sredstava, osobito onih iz pred pristupnih fondova EU te mogućnosti gospodarske suradnje i povezivanja Šibenika s albanskim regijama teme su koje su dominirale sastankom.

- Regionalna suradnja, mobilna i administrativno manje opterećena,  uvijek je dobar temelj za suradnju na nacionalnoj razini koja je već uspostavljena i pokazuje ogroman potencijal. Unaprijed se radujem što skorijem produbljivanju prijateljskih odnosa naših dviju zemalja kroz mnoga područja, pa tako i povezivanju gradova i regija koji jedni drugima mogu jako puno ponuditi – zaključio je veleposlanik Poda zahvalivši gradonačelniku Buriću na prijemu i pozvavši šibensku delegaciju u posjet njegovoj zemlji.

 

  Objavljeno: 14.10.2021, 12:57h