Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Američki nogomet u subotu na stadionu Šubićevac

Američki nogomet u subotu na stadionu Šubićevac

 

 

Povodom utakmice američkog nogometa ELF lige između Hamburg Sea Devilsa i Madrid Bravosa, koja će se na stadionu Šubićevac održati u subotu, 24. kolovoza u 18 sati, danas je u klupskim prostorijama HNK Šibenik održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Željko Karajica, CEO ELF lige i vlasnik HNK Šibenika te šibenski gradonačelnik Željko Burić.

„Sportaši iz Madrida i Hamburga dolaze na kraju svoje regularne sezone, a svi smo vidjeli kako je lijepo kad se stadion napuni s tri tisuće ljudi kada su igrali naši šibenski nogometaši. Vjerujem da će tako biti i u subotu kada će teren ipak izgledati drugačije, sa 70 igrača američkog nogometa s jedne i druge strane. Riječ je o posebnom sportu koji se isprepliće sa zabavom. Iz Šibenika će biti osiguran prijenos i na njemačkoj i hrvatskoj televiziji te se nadam kako ćemo dodatno popularizirati američki nogomet u Hrvatskoj“, rekao je Karajica.

Gradonačelnik Burić dao je podršku vlasniku HNK Šibenik te dodao kako se šibenska nogometna priča kreće u pozitivnom smjeru.

„U HNK Šibenik se događaju pozitivne promjene, a u tom kontekstu je i organizacija ove utakmice američkog nogometa, koja će Šibenčanima, a vjerujem i drugim posjetiteljima, dodatno približiti taj sport. HNK Šibenik opet postaje prepoznatljiv nogometni klub čemu će dodatno doprinijeti i gradnja novog stadiona na Šubićevcu, što Grad itekako priželjkuje“, kazao je gradonačelnik Burić.

Prije glavne utakmice između Hamburg Sea Devilsa i Madrid Bravosa na terenu će snage odmjeriti dvije momčadi američkog nogometa iz Hrvatske: Split Sea Wolves i Zagreb Patriots koja počinje u 14 sati. Na navedenu utakmicu mogu doći samo vlasnici karata za glavni ELF događaj, a ulazi na stadion otvaraju se u 13 sati.

Prije, za vrijeme i poslije utakmice na pomoćnom terenu stadiona će biti pripremljen i američki PowerParty, odnosno fan zona za gledatelje u kojoj će biti moguća kupnja hrane i pića.

  Objavljeno: 21.08.2024, 12:19h