Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Atrakcije na šibenskim ulicama

Atrakcije na šibenskim ulicama

 

 

Multimedijskom izložbom Inside Out Ivana Maričića Klifaa u Galeriji sv. Krševana sinoć je svečano otvoren jedinstveni festival Changer Meetup.  Festival objedinjuje pet različitih područja, od kulture preko glazbe do poslovnih konferencija, a organiziraju ga agencija Fakat i Turistička zajednice grada Šibenika.

„Šibenik, osim što je grad ljudi koji su inovacijama izmijenili svijet, je i grad koji doživljava promjenu  vizure i sadržaja, ojačao je i snažno kroči  putem razvoja.“, rekao je u prigodi sinoćnjeg otvorenja gradonačelnik Željko Burić.

Direktor Turističke zajednice Dino Karađole istaknuo je da je cilj festivala obogaćivanje turističke ponude i oživljavanje stare gradske jezgre.

„Ovo je dugoročni projekt i nadamo se da ćemo privući goste iz cijelog svijeta u naš grad.“, rekao je Karađole.

Changer Meetup sastoji se od pet  programa koji će se odvijati  do 28. srpnja na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri grada, a podijeljen je na Changer Meetup Conference, Changer Meetup Multimedia, Changer Meetup Street Art, Changer Meetup Playground i Changer Meetup Music.

Marko Perica iz agencije Fakat, suorganizatora Changer festivala, kazao je da su na prostoru stare jezgre planirana čak 94 različita događanja.

Sinoć je šibenska katedrala sv. Jakova  zasjala u novom ruhu atraktivnim 3D mappingom na pročelju katedrale, nakon čega su na trg nastupili Led Drummersi uz oduševljenje bojne publike.

Changer Meetup Multimedia po prvi put u Hrvatsku doveo je luminare engleske umjetničke grupe Architects of  Air koji su postavljene na trgu Poljana. Veliku pneumatičku skulpturu građani Šibenika mogu razgledati za vrijeme trajanja  festivala.

U okviru Changer festivala održat će se i Changer Meetup Playground radionice  koje su u isto vrijeme i igraonice glazbe, dizajna i kreativnosti  za djecu, dok Changer Meetup Conference u Šibenik dovodi istaknute govornike i poslovne lidere.

Changer Meetup Street Art u večernjim će sati oživjeti šibenske ulice  nastupima uličnih umjetnika, dok će poznata imena kao što su Leibach i Josipa Lisac koncerte održati na tvrđavi sv. Mihovila.

U Perivoju Roberta Visianija održava se i CHANGER MEETUP FOOD & FUN, uz moto da dobra hrana mijenja pogled na svijet, a bogati program odvijat  će do 01.kolovoza.

  Objavljeno: 27.07.2017, 11:28h