Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Barakude osvojile srebro na Olimpijskim igrama u Parizu

Barakude osvojile srebro na Olimpijskim igrama u Parizu

 

 

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13.

„Čestitam našim Barakudama i izborniku Ivici Tucku na osvojenoj srebrnoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu! Bravo dečki, u kontinuitetu držite vrh svjetskog vaterpola i Hrvatska je ponosna na vas!“, poručio je našim vaterpolistima šibenski gradonačelnik Željko Burić.

S jučerašnjom srebrnom medaljom hrvatski je vaterpolo postao naš najtrofejniji momčadski sport na Olimpijskim igrama te su sada vlasnici četiri olimpijske medalje. Medalje su osvajali i 1996. godine u Atlanti (srebro), 2012. godine u Londonu (zlato) te 2016. godine u Rio de Janeiru (srebro).

Hrvatski vaterpolisti svjetskim prvenstvima osvojili su čak osam medalja, od čega tri zlata, srebro i četiri bronce. Na europskim prvenstvima su osvojili šest medalja (dva zlata, tri srebra i broncu).

Inače, Hrvatski sportaši nastup u Parizu su okončali sa sedam odličja, po dva zlata i srebra te tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u judu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolisti, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u taekwondou.

  Objavljeno: 12.08.2024, 11:59h