Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Barone Jazz Festival donosi vrhunske svirke u kolovozu i rujnu

Barone Jazz Festival donosi vrhunske svirke u kolovozu i rujnu

 

 

S vrhunskim svirkama s najljepšim pogledom u gradu nastavljamo i tijekom kolovoza i rujna kada na Barone Jazz Festival stižu nagrađivani glazbenici s prozračnim repertoarom! Pred nama su nastupi Zoran Majstorović Kvarteta, Jerko Jurin Kvarteta, Lela Kaplowitz Kvinteta, Branimir Gazdik Kvinteta, Sandra Halužan Kvarteta, tria Dot-and-go three i SU-TON kvarteta! 

Kolovoz na Barone Jazz Festivalu otvara vrhunski hrvatski jazz i etno gitarist Zoran Majstorović koji će u Šibeniku nastupiti sa svojim kvartetom - Robertom Mikuljanom na trubi, Karlom Lovrićem na orguljama te Sandrom Leganom na bubnjevima. Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka. Publici u Šibeniku predstavit će se zajedno u ponedjeljak 5. kolovoza s početkom u 21 sat na Barone Jazz Festivalu! 

Potom 13. kolovoza pred publiku na šibenskoj Tvrđavi stati će Jerko Jurin Quartet, sastav koji izvodi autorsku jazz glazbu kroz koju se isprepliću značajke suvremenog jazza, improvizacije, harmonijske progresije, suvremene elektronske glazbe, ambijentalne i eksperimentalne glazbe. Kvartet, uz Jerka, čine vrsni jazz glazbenici mlađe generacije: Pavle Jovanović na električnoj gitari; Luka Čapeta na električnoj gitari; Hrvoje Kralj na kontrabasu i električnoj bass gitari. Publici u Šibeniku predstavit će se sa skladbama s albuma 'Deceptive Simplicity'.

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz u pratnji vrhunskih glazbenika stiže na Tvrđavu Barone u nedjelju 18. kolovoza. Njezine izvedbe su pamtljive, prožete strašću i pozitivnom energijom, a repertoar uključuje poznatu američku jazz i blues pjesmaricu te autorske skladbe, kao i obrade poznatih hrvatskih pop i rock uspješnica. Uz Lelu Kaplowitz na Tvrđavi Barone zasvirat će Elvis Penava na gitari, Joe Kaplowitz na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Dado Marinković na bubnjevima. Kvintet će izvesti autorske skladbe i publici poznate jazz i blues standarde. 

Kolovoz će upotpuniti nastup Branimir Gazdik Quinteta koji stiže u utorak 20. kolovoza. Riječki bubnjar već duži niz godina djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni surađujući s brojim glazbenicima - dugogodišnji je glazbenik u Elvis Stanić Group i u Marko Ramljak Mindset Sextetu te stalni bubnjar u sastavu Zlatana Stipišića Gibonnija. U Quintetu okuplja Lenarta Krečića (saksofon), Maaseja Kovačevića (klavijature), Vedrana Ružića (električni bas) i Mladena Hrvoja Ilića (udaraljke). Zajedno izvode autorsku glazbu koju odlikuje fuzija različitih stilova: jazza, funka, latino zvuka i world musica, koja se među ostalim može čuti i na posljednjem albumu kvinteta 'Free Fall' koji je bio nominiran za nagradu Porin. 

Kolovoz na Barone Jazz Festivalu zaključit će mlada hrvatska jazz glazbenica Sandra Halužan koja nastupa u nedjelju 25. kolovoza sa svojim kvartetom. Halužan okuplja eminentne hrvatske glazbenike u kvartet u kojem nastupa u ulozi pjevačice, saksofonistice, klarinetistice te autorice pjesama i aranžmana. Premda izvode i jazz standarde te repertoar posvećen glazbi Nine Simone, njihov posljednji projekt ujedno je i vrhunac njihovog rada. Riječ je o jazz i blues obradama autohtonih zagorskih skladbi koje su zabilježili na albumu Vu Plavem. Uz Sandru Halužan na klarinetu, saksofonu i indijanskoj flauti, na Barone Jazz Festivalu nastupit će Joe Kaplowitz na klavijaturama, Ivan Džajić na kontrabasu te Antun Profeta na bubnjevima. 

Dot-and-go three, zagrebački jazz trio koji čine Domagoj Leljak na gitari, Nikola Šantek na klavijaturama i Pavle Golubić na bubnjevima, zasvirat će na Barone Jazz Festivalu u utorak 3. rujna. Članovi benda inače za tvrđavu Barone kažu da im je omiljena pozornica u Hrvatskoj! Trio svira autorske kompozicije, obrade rock i grunge hitova i jazz standarde u maniri novog europskog jazza i zvuka kultne izdavačke kuće ECM.

U subotu 7. rujna na pozornicu na najljepšim pogledom u gradu penje se SU-TON Quartet. Sastav se okupio na inicijativu i ideju Tina Džaferovića, mladog kontrabasista i kompozitora iz Slavonskog Broda s bečkom adresom. Surađujući s trubačem Nikolom Vukovićem iz Beograda, koji također živi u Beču, povezao se još i sa zagrebačkim glazbenicima Lukom Čapetom na električnoj gitari i Borkom Rupenom na bubnjevima/udaraljkama. Ideju oko samog zvuka i pristupa improvizaciji quartet bazira na tradiciji europskog jazza i suvremene sakralne glazbe.  

Koncerti u sklopu Barone Jazz Festivala počinju u 21 sat, a ulaznice su dostupne online te u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

  Objavljeno: 24.07.2024, 09:36h