Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Basic Boarding Course“

„Basic Boarding Course“

 

 

U sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske prošlog je tjedna održan seminar „Basic Boarding Course“ na kojem je sudjelovalo 12 policijskih službenika pomorske policije iz Policijske uprave šibensko –kninske, Policijske uprave splitsko-dalmatinske , Policijske uprave zadarske i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, te Marijan Jantolek , instruktor iz područja borilačkih vještina i savladavanja otpora u uvjetima na brodu i Siniša Jasić, instruktor iz područja taktike i uporabe oružja , obojica s Policijske akademije.

Ovaj seminar predstavlja nastavak obuke za multiplikatore pomorske policije prema programu obrazovanja, osposobljavanja i stručnog usavršavanja pomorske policije na kojem su sudjelovali i njemački stručnjaci - tri instruktora obalne straže Savezne Policije Republike Njemačke: Arne Kulok, Frank Rogatty i Karsten Kutchleick koji su nadzirali i usmjeravali rad policijskih službenika.

U petak, 25. svibnja policijski su službenici  u Luci Šibenik uspješno izveli situacijsku vježbu „Boarding na brodu visokog rizika“ gdje su pokazali svoje vještine i osposobljenost u simulaciji savladavanja članova posade broda i pronalaska „slijepih putnika“.

Polaznicima seminara su se priključili i časnik za vezu Savezne Policije Republike Njemačke  Ringo Kutz , te njegova asistentica Kristina Vuletić koje  je primio načelnik Policijske uprave  Ivica Kostanić, te su razmijenjena međusobna iskustva u radu policije u segmentu pokrivanja državne granice, posebice granice na moru i funkcioniranja buduće Shengenske granice.

  Objavljeno: 28.05.2012, 07:53h