Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Basket tour Šibenik 2012. - U spomen na Dražena Petrovića

Basket tour Šibenik 2012. - U spomen na Dražena Petrovića

 

 

Košarkaška turneja INTERSPORT BASKET TOUR tradicionalno će krenuti 7. lipnja iz Šibenika, rodnoga grada hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića. Kao i prijašnjih godina turnir će se održati u sklopu obilježavanja uspomene na ovog košarkaškog Mozarta. Turneja će ove sezone obići čak 17 hrvatskih gradova, a od novih destinacija tu su nam Bjelovar, Senj i Osijek.

Najveća novost ovogodišnjeg projekta je dobivanje statusa službenog eventa međunarodne košarkaške organizacije FIBA i službenog prvenstva Hrvatske u uličnoj košarci za seniore. Od ove sezone premijerno kreće svjetski projekt FIBA-e pod nazivom WORLD TOUR koji će objedinjavati natjecanje u cjelome svijetu. Pobjednik Basket Toura u konkurenciji seniora predstavljati će Hrvatsku na FIBA EUROPE MASTERSU u Madridu i imati priliku doći na svjetski MASTERS u Miami. Cilj FIBA-inog projekta je da ulična košarka postane olimpijski sport.

Svi igrači imati će priliku pokazati svoje znanje u ovom atraktivnom natjecanju koje će se igrati po novim pravilima koja donose još veću dinamičnost i neizvjesnost. Po najbolje tri ekipe iz svake od 4 hrvatske regije (Sjever, Istok, Zapad, Jug) izboriti će nastup na velikom Masters turniru u Rijeci 4. kolovoza. Turniri će se igrati u dvije kategorije (U-14 i seniori) na posebnoj košarkaškoj podlozi, a najbolje dvije ekipe na svakom turniru osvajati će bodove za odlazak na Masters i vrijedne nagrade.

Osim košarkaškog natjecanja u suradnji sa partnerima organizirati će se i natjecanja u zakucavanju i tricama, te brojne nagradne igre za publiku i igrače. Za realizaciju programa i dobru atmosferu u publici i na terenu brinuti će voditelj a program će završiti velikim finalom pod svijetlima reflektora oko 22 sata. Euforiju u publici sigurno će izazvati i nastupi fenomenalne show skupine „Unit X“ iz Splita.

Sve informacije i prijave za turnir mogu se naći na internet adresi www.basket-tour.com ili na broj mobitela 095/9046393.

 

BASKET TOUR 2012

 07. lipanj, ŠIBENIK

 16. lipanj, ZAGREB

 21. lipanj, BJELOVAR

 23. lipanj, OSIJEK

 29. lipanj, NOVIGRAD

 02. srpanj, SENJ

 04. srpanj, MALI LOŠINJ

 09. srpanj, BAŠKA

 11. srpanj, ROVINJ

 13. srpanj, NOVI VINODOLSKI

 17. srpanj, SPLIT

 19. srpanj, ZADAR

 23. srpanj, POREČ

 25. srpanj, UMAG

 29. srpanj, MEDULIN

 31. srpanj, NJIVICE

 04. kolovoz, RIJEKA MASTERS

  Objavljeno: 23.05.2012, 07:27h