Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Besplatan prijevoz za učenike osnovnih škola tijekom ljetnih praznika

Besplatan prijevoz za učenike osnovnih škola tijekom ljetnih praznika

 

 

Od završetka ove, pa sve do početka iduće 2020./2021. školske godine autobusi tvrtke „Autotransport“ d.d.  učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Šibenika vozit će besplatno.

 

„Želja nam je da našim školarcima omogućimo jednostavnije i sigurnije kretanje i odlazak na plažu, u vrijeme kad su rasterećeni školskih obaveza. Također, ova besplatna usluga gradskog prijevoza učenicima  za vrijeme ljetne sezone, olakšat će izdatke i njihovim roditeljima.“, rekao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

 

 

Rezultat je to dogovora Grada Šibenika i koncesionara gradskog prijevoza, tvrtke Autotransport, koji  za vrijeme trajanja mjera  Stožera civilne zaštite RH o proglašenju epidemije bolesti COVID19 , nisu bili u mogućnosti obavljati  uslugu prijevoza putnika u javnom prometu.

 

Grad Šibenik temeljem Ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada subvencionira prijevoz posebnim kategorijama putnika po socijalnom, starosnom i prihodovnom kriteriju.

  Objavljeno: 11.05.2020, 13:07h