Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Biciklijada Đir za Žir u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Biciklijada Đir za Žir u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

 

 

 

 

Europe Direct centar Šibenik i Ekološka udruga “Žir” u povodu Europskog tjedna mobilnosti organiziraju 12. rekreativnu MTB utrku “Đir za Žir". Biciklijada će se održati na otoku Žirju u nedjelju, 18. rujna. Tradicionalna žirjanska utrka bit će podijeljena u tri glavne kategorije za odrasle (sport, rekreacija i žene), a djeca će voziti u kategorijama do 8, 12 i 15 godina.

 

Za sudionike utrke bit će organiziran trajekt iz Šibenika (gat Vrulje) za Žirje u 8 sati ujutro. U 10 sati će započeti registracija biciklista, a od 11 kreću natjecanja po kategorijama. Prva će startati djeca u kategoriji do 8 godina, a u 11 i 20 sati će krenuti utrka za djecu do 12, odnosno 15 godina. Glavna utrka započinje u 12 sati. Broj sudionika je ograničen, pa su obvezne predprijave na stranici www.xczld.info.

 

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Još 2000. godine pokrenut je dan bez automobila kao europska inicijativa. Slijedom uspjeha tog događanja 2002. godine je ustanovljen Europski tjedan mobilnosti. Ova europska kampanja predstavlja savršenu priliku za pojašnjavanje problema s kojima se gradovi suočavaju. Lokalne vlasti potiču organiziranje aktivnosti, kojima je cilj podignuti svijest o održivoj urbanoj mobilnosti i uvesti trajne mjere koje će poboljšati održivost prometa u gradovima. Naziv ovogodišnje kampanje je “Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu”.

 

Osim informacijskog centra Europe Direct Šibenik Europski tjedan mobilnosti obilježit će i centri iz Čakovca, Karlovca, Nove Gradiške, Osijeka, Pule, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Vinkovaca i Zadra.

 

  Objavljeno: 15.09.2016, 08:29h