Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Blažena noć“ za kraj iznimno uspješne godine

„Blažena noć“ za kraj iznimno uspješne godine

 

 

Božićnim koncertom u Katedrali svetog Jakova, šibensko “Kolo” zaključit će iznimno uspješnu 2011. godinu. Koncert pod nazivom “Blažena noć” održat će se u petak, 23. prosinca s početkom u 19,00 sati.

Uz tradicionalne hrvatske božićne napjeve, na repertoaru se nalaze popularne božićne pjesme inozemnih skladatelja – Firdricha Handela, Franza Grubera, Gustava Holsta i drugih. Među ostalim, Kolo će izvesti i skladbu “Canite et psalite” najznačajnijeg hrvatskog skladatelja iz razdoblja ranog baroka, Šibenčanina Ivana Lukačića.

Kao gost večeri nastupit će sopranistica Vesna Coufal Jaić, profesorica pjevanja iz Osijeka koja je tijekom rujna i listopada ove godine sudjelovala u pripremama Kola za natjecanje zborova u Novigradu. Koncert će uveličati i profesor Mario Penzar, jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih orguljaša. Kolo će na klaviru pratiti profesorica Gordana Pavić. 

Zborom će ravnati prof. Marica Berić koja je za ovu prigodu prevela nekoliko inozemnih božićnih napjeva i tako ih učinila dostupnijim domaćoj publici.

Pridružite nam se u „Blaženoj noći“ da zajedno pjesmom pozdravimo rođenje malog Isusa. Sretan Božić i uspješnu novu godinu želimo svim ljudima dobre volje.

  Objavljeno: 20.12.2011, 00:00h