Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Bogati kulturni petak u knjižnici

Bogati kulturni petak u knjižnici

 

 

U petak 19. prosinca, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić predviđeno je nekoliko događanja.

 

U 12 sati na zid u velikoj dvorani na prvom katu, tzv. Galeriji Zid, bit će postavljena slika Plaža Željka Senečića, koju je šibenska publika mogla vidjeti na nedavnoj izložbi toga autora održanoj u galeriji knjižnice. To je deseta slika koja će resiti taj prostor otkako se Knjižnica iz plavog nebodera preselila u zgradu na Poljani, 20. prosinca 2005. Milivoj Zenić, tadašnji ravnatelj Knjižnice, zamislio je da svake godine Knjižnica otkupi novu sliku, nekog od renomiranih hrvatskih akademskih slikara, i na taj je datum postavi na taj zid. Te bi slike, prema njegovoj zamisli, predstavljale jezgro buduće gradske likovne galerije.

 

Nakon postavljanja Plaže, u galeriji u podrumu Knjižnice u 12.15 sati bit će otvorena izložba kojom će sve te slike javnosti biti predstavljene, ovaj put skupno, po drugi put. Riječ je o sljedećim autorima i djelima: Ivan Vitić, Šibenik, Duje Jurić, F. L., Vatroslav Kuliš, Rifovi, Petar Barišić, Reljefi,  Anabel Zanze, Vijesti iz Beča 1905-1925., Ivica Šiško, Preobrazba, Antun Boris Švaljek, Vesela hodačica, Vinko Barić, Zečji par Andrews, Tomislav Čeranić, Proteus Variationes, i Željko Senečić, Plaža.

 

Od 15 do 20 sati na prvom katu Knjižnice bit će predstavljeni pčelinji proizvodi s područja Šibensko-kninske županije. Posjetitelji će moći kušati različite vrste meda i družiti se s lokalnim pčelarima. Prezentaciju organizira Udruga pčelara “Pčela” Šibenik.

 

U 18 sati na prvom katu bit će otvorena izložba fotografija članova Hrvatskog planinarskog kluba Sv. Mihovil.

 

Nakon toga, u 18.15 sati, Klub će u multimedijalnoj dvorani prezentirati svoje aktivnosti u 2014. godini i predstaviti najnoviji broj svoga časopisa HELOP.

 

 

  Objavljeno: 19.12.2014, 08:13h