Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Božićni koncerti za kraj veličanstvene godine

Božićni koncerti za kraj veličanstvene godine

 

 

Serijom božićnih koncerata, Šibensko pjevačko društvo zaključit će 2014. godinu, jednu od najdinamičnijih i najuspješnijih u slavnoj povijesti društva.

Niz javnih nastupa „Kolo“ će otvoriti u ponedjeljak, 15. prosinca, s početkom u 20,00 sati, kratkim prigodnim programom na šibenskom Adventskom sajmu u Perivoju Roberta Visianija. Izvedbom nekoliko tradicijskih božićnih napjeva, Kolo će najaviti događaje koji slijede u idućim tjednima.

Središnji koncert Kolo će održati u okviru obnove starog šibenskog običaja, tzv. „Proslave“, u srijedu, 17. prosinca u Katedrali sv. Jakova. Koncert će započeti u 23 sata i 30 minuta i trajat će točno do ponoć, nakon čega će svi sudionici izaći na šibenske ulice i svjedočiti zvonjavi crkvenih zvona, kao najave nadolazećeg Božića.

U petak, 19. prosinca, s početkom u 17 sati, kolaši će, zajedno s dječjim zborom Cvrčak razveseliti stanare Cvjetnog doma u Šibeniku održavši tradicionalni koncert pod nazivom „Došli smo vas pozdraviti“. Posebno zanimljiv nastup Kolo će prirediti u Mirlović Zagori, u nedjelju, 21. prosinca, gdje će im se pridružiti KUU „Zvona Zagore“.  Koncertnu mini - turneju po Šibensko kninskoj županiji „Kolo“ će zaključiti koncertom na otoku Zlarinu, u subotu, 27. prosinca.

Na repertoaru Kola se nalaze tradicijski pučki napjevi iz različitih krajeva Hrvatske, u obradama  najpoznatijih domaćih skladateljima,  poput Joška Ćalete i Ljube Stipišića Delmate. Posebnu vrijednost koncerata predstavljaju tradicijske skladbe iz dalmatinskih krajeva u obradi dr. Vladana Vuletina, koje će po prvi put biti javno izvedene i na taj način trajno sačuvane od zaborava. 

  Objavljeno: 15.12.2014, 07:54h