Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Brodarica dobiva novu ambulantu primarne zdravstvene zaštite

Brodarica dobiva novu ambulantu primarne zdravstvene zaštite

 

 

Prostor novouređene ambulante u Brodarici danas su obišli gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk sa suradnicima te u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Šibenik Joška Jurića.

 

„Brodaričani su konačno dobili adekvatan prostor za primarnu zdravstvenu zaštitu. Ambulanta će profunkcionirati u novom prostoru koji je Grad Šibenik ustupio bez naknade Domu zdravlja Šibenik na period od 20 godina. Grad je uredio okoliš i dvorište ambulante koji je sada pristupačan starijim osobama i invalidima.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Naime, dosadašnji prostor ambulante u Brodarici nalazio se na katu starog objekta što je stvaralo poteškoće u pristupu pacijentima. Mjesni odbor Brodarica zagovarao je ideju uređenja ambulante upravo u ovim prostorima što je kao inicijativa pokrenuto na jednom od sastanaka u gradskoj upravi. Projektom će se riješiti dugogodišnji problem stanovnika Brodarice koji je bio intenzivan u ljetnim mjesecima zbog povećanja broja pacijenata.

 

U prigodi današnjeg obilaska novih prostora buduće ambulante obratio se i župan Goran Pauk kazavši kako je za uređenje i opremanje ambulante uloženo preko pola milijuna kuna posredstvom fondova Europske unije.

 

 

Nova ambulanta se nalazi na adresi Krapanjskih spužvara 94 (kod trajektnog pristaništa za otok Krapanj). 

  Objavljeno: 31.05.2017, 14:57h