Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Budi u điru

Budi u điru

 

 

Ako ste prošetali prošli tjedan gradom, sigurno ste se zapitali jeste li i vi u điru? O čemu je točno bilo riječ, upravo otkrivamo. Promotivni letci s pitanjem „Jesi li u điru s nama?“? koji su se mogli naći na mnogim javnim mjestima, najavljuju doček Nove, 2014. godine u Šibeniku.

Naime, proslava Nove godine u Šibeniku pod nazivom „Nova u Docu“ ove godine nosi slogan „Budi u điru“. Organizatori Nove godine, iz Artim Produkcije, pojašnjavaju kako se ovim sloganom svi građani pozivaju u posve novi đir na prostoru stare Peškarije, gdje će program na maloj pozornici započeti na sam Badnjak. Šibenčanima će se na taj dan podijeliti bakalar, u ponudi će biti i mlado vino, a zabavljat će ih Šibensko kolo, te Sick Swing Orchestrau kasnijim večernjim satima.

Ipak, najveći đir u gradu planira se na Staru godinu, kada će šibenske glazbene snage uvesti        građane u Novu godinu  i zabavljati Šibenčane na obje pozornice. Novogodišnji program započeti će u 21 sati.

Od Badnjaka do kraja godine na pozornici kod Peškarije svake večeri predviđeni su nastupi live bendova, a uz koncerte, šibensku božićnu priču i ove će godine nadopuniti Adventski sajam Snježane Klarić, te tradicionalne „Božićne čarolije“, prema programu Željka Kolopera.

Adventski sajam održavat će se na potezu od stuba Katedrale sv. Jakova do Peškarije, svakim vikendom u jutarnjim i poodnevnim satima u mjesecu prosincu. Sudjelovanje na Adventskom sajmu bit će besplatno za izlagače i svi koji se žele uključiti sa svojim rukotvorinama još se mogu javiti voditeljici Adventskog sajma, Snježani Klarić na mail snjezanaklaric5@gmail.com, ili potražiti sve dodatne informacije na Facebook stranici pod nazivom Sajmich.

Program „Božićnih čarolija“, inače najstarije hrvatske dječje, blagdanske manifestacije, koja će se ove godine u Šibeniku održati 21. put, započinje 7. prosinca, velikom Povorkom Djeda Mraza, mažoretkinja i kostimiranih motorista iz moto kluba „Galeb“. Povorka će se oko 11 sati uputiti s Baldekina prema rivi, gdje će se pridružiti regati krstaša. Svečano otvorenje „Božićnih čarolija“ obilježit će i tradicionalni nastupi dječjih zborova u sportskoj dvorani OŠ Meterize u 18 sati.

„Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi jest da za doček Nove godine neće nastupati Rolling Stonesi, ali će na pozornicama vladati prava šibenska euforija. Neće biti kao u Dubrovniku, jer se u organizaciji ove šibenske priče ne vodimo nikakvim uzorima, ali znamo da će biti mnogo lijepih uspomena. Neće biti disco kugli, ali neće nedostajati hitova. Stara godina u Šibeniku neće biti samo još jedan dan u godini i ovu manifestaciju sigurno neće biti lako zaobići. Neće biti praznih obećanja, niti drugih informacija do 3. prosinca, kada će se održati konferencija za novinare. Marljivo radimo kako bismo ove godine Šibenčanima ispričali lijepu božićnu priču i organizirali tulum za pamćenje“, objašnjava organizator Nove u Docu, Hrvoje Jelković iz Artim Produkcije.

„Još jednom koristim prigodu da pozovem moje sugrađane u Dolac gdje ćemo zajedno proslaviti najljepše dane u godini. Pripremili smo pregršt dobre zabave i prigodnih programa za sve i bit će to nezaboravan šibenski Božić i šibenska Nova godina“, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Nikica Penđer.

Konferencija za novinare na kojoj će se otkriti preostali detalji manifestacije i sami nositelji programa na obje pozornice u Dolcu  održat će se u utorak, 3. prosinca. O točnom vremenu i samom mjestu održavanja pressice svi predstavnici medija bit će obaviješteni na vrijeme.

Event „Nova u Docu“ otvorit će se na službenoj Facebook stranici Grada Šibenika u tijeku današnjeg dana, gdje će se moći pratiti sve novosti vezane za božićno-novogodišnji program.

Evala

  Objavljeno: 25.11.2013, 07:28h