Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Budućnost je VR - European Maker Week u Šibeniku

Budućnost je VR - European Maker Week u Šibeniku

 

 

U organizaciji Grada Šibenika i udruge StartUp Šibenik 3. lipnja će se održati događanje pod nazivom „Budućnost je VR“ (Budućnost je virtualna stvarnost). Riječ je o događanju u sklopu European Maker Week-a, koji se ove godine održava od 30. svibnja do 5. lipnja.

European Maker Week je inicijativa koju promovira Europska komisija, a provodi „Maker Faire Rim“ u suradnji s organizacijom StartUp Europe. Dva su cilja European Maker Week-a: stvaranje svijesti o važnosti kulture proizvođača, koja bi trebala poticati kreativnost i inovacije u školama diljem Europe, te građenje mostova između lokalnih vlasti, medija i onih što se brinu o eko-sustavu. Organizatori European Maker Week-a posebno insistiraju na animiranju potencijalnih sudionika. U prvom planu obrazovnih ustanova, koje bi mogle kreirati vlastita događanja u sklopu EMW-a.

Svake se godine u Europi održi najmanje 50 sajmova proizvođača. Nemali je i broj inovativnih projekata, radionica i priča ljudi, koji stvaraju vlastitu viziju budućnosti kroz domišljatost i kreativnost. Najveći od svih sajmova, „Maker Faire Rim“, premašio je sto tisuća sudionika na svom prošlogodišnjem, trećem izdanju.

European Maker Week organizira se diljem Europe s vjerom da će proizvođači dati pozitivan doprinos društvu i europskom gospodarstvu. Zbog toga se pod jednim „kišobranom“ organiziraju svi događaji, zahvaljujući kojima lokalni proizvođači mogu postati dio europske mreže.

Program u Šibeniku će imati dva dijela, a sve će se odvijati u Urbanom centru, na starom pazaru. U 15:30 sati počinje izložbeni dio projekta, a od 18 sati će na red doći predavači. Hrvoje Bujas (suosnivač portala Crno jaje i GoHome-a), Tomislav Grubišić (direktor marketinške agencije Degordian) i Toni Borovac (kreativni direktor SpaceSysa) predstavit će vlastite primjere uspješnog razvijanja projekta. Dobrodošli su svi, oni koji žele predstaviti svoje projekte ili kreacije ili pak oni koji samo žele poslušati što ovi znalci iz VR-a imaju za reći.

  Objavljeno: 30.05.2016, 13:12h