Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić i Mioč obišli radove na sustavu odvodnje jugoistočnog dijela grada

Burić i Mioč obišli radove na sustavu odvodnje jugoistočnog dijela grada

 

 

Gradonačelnik Željko Burić i direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Miho Mioč sa suradnicima obišli su danas radove na izgradnji sustava odvodnje za jugoistočni dio grada. Radovi na projektu odvijat će se od 2014.g. do 2018., a financijska konstrukcija zaokružena je kreditom EBRD-a na iznos od 10.000.000,00 eura  koje će  u 90% iznosu  vratiti Hrvatske vode. Vodovod i odvodnja Šibenik projekt će financirati sa 10 % sredstava iz naknade za razvoj odvodnje.

„Do sada je izvršeno 50 % radova na izgradnji tlačnog kolektora od glavne crpne stanice Ražine ( Brodomerkur) do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. U fazi skorog završetka je i cjevovod od Dalmarea do crpne stanice Mandalina, koji bi trebao biti završen u periodu od 2-3 mjeseca. Financijska konstrukcija i izvođač radova su osigurani, potrebni materijal i opremu nabavljamo sukladno dinamici posla i nema razloga da se radovi ne okončaju do 2016. godine.  Petstotinjak stambenih jedinica na području Ražina Gornjih i  Donjih bit će spojeno na sustav odvodnje.“, rekao je direktor  šibenskog Vodovoda i odvodnje Miho Mioč,  dodajući i da će se na crpnu stanicu Brodomerkur spojiti i odvodnja s područja Brodarice, za koje radove će natječaj biti raspisan naredne godine.

„Radi se o ogromnom projektu, ne samo po veličini investicije i obimu gradova već po postignuću koje će grad ostvariti. Šibenik će konačno riješiti urbane uvjete za gradske četvrti Ražine Gornje i Donje te Brodaricu, koja svoj razvoj temelji upravo na turizmu. Završetkom projekta na sustav odvodnje i pročistač  biti će spojene velike gradske četvrti i industrijska zona Podi. Šibenik planira razvoj Nacionalnog centra zelenih industrija koji bi svoje znanje usmjerio upravo na zonu Podi, a razvojem temeljne infrastrukture zona ostvaruje preduvjete za uspjeh.“, rekao je za današnjeg obilaska radova gradonačelnik Željko Burić naglašavajući da Šibenik prati ono što Europska  Unija očekuje od nas po pitanju  odvodnje, ali i odlaganja i razvrstavanja otpada.

Kompletna investicija uz izgradnju crpne stanice i tlačnog cjevovoda  Ražine- TLM, obuhvaća i fekalnu kanalizaciju radne zone Podi i područja Ražine i Podsolarsko te kanalizacijski kolektor za industrijsku zonu Ražine- crpna stanica Mandalina.

  Objavljeno: 26.11.2014, 11:48h