Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić: kino Odeon bit će važan segment kulturno-turističke ponude grada

Burić: kino Odeon bit će važan segment kulturno-turističke ponude grada

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, sa suradnicima, obišli su danas zgradu bivšeg kina Odeon, gdje su u tijeku radovi na statičkoj sanaciji objekta.  

„Kino Odeon, kao multifunkcionalna dvorana, prostorno i sadržajno će nadopuniti kulturnu ponudu grada, alternativnu scenu, ali omogućiti središtu grada da, kroz kongresni centar, razvija i taj vid turističke ponude. Zajedno s multimedijalnom opremom projekt uređenja iznosi gotovo 14 milijuna kuna i mi ćemo ga izrealizirati u fazama. Ovim putem želim zahvaliti Ministarstvu kulture koje nas financijski prati u projektu, te ćemo po istom modelu financiranja nastaviti radove i u 2015.g.; sredstvima Grada, Ministarstva, ali ćemo biti uporni i pokušati privući europski novac i za ovaj projekt.“,kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Mate Baričević, glavni projektant statičke sanacije kina Odeon pojasnio je tijek radova na sanaciji te kazao: “Uklanjanjem postojeće stolarije i čišćenjem raslinja s terase zgrade, 30. rujna 2014. godine započeli su radovi na sanaciji. Odrađeni su mehanički i ručni iskopi materijala oko postojećih temeljnih stupova do dubine postojećih temelja. Nakon ugradnje ankera za vezu starog i novog betona ugrađena je armatura i postavljena oplata za proširenje temelja. Ugrađen je i novi beton te je  započela hidrodinamička priprema stupova.“

Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija Glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije ex kina Odeon u polivalentnu dvoranu. Grad Šibenik u Proračunu za 2014.g. ima osiguranih 2,2 milijuna kuna, uključivo 700 tisuća kuna Ministarstva kulture.

 

Djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika u svakodnevnom su kontaktu s projektantom i predstavnikom stanara  okolnih zgrada, koji do sada nisu imali nikakvih primjedbi, a gradilište svakodnevno obilazi i pregledava nadzorni inženjer gospodin Marko Maglov.

  Objavljeno: 23.10.2014, 13:53h