Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić nakon sastanka u Zagrebu: Kreće projekt Centra za upravljanje katastrofama Kornat

Burić nakon sastanka u Zagrebu: Kreće projekt Centra za upravljanje katastrofama Kornat

 

 

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima danas se u Zagrebu sastao s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damirom Lozančićem, a razgovaralo se o projektu izgradnje zajedničkog prostora u kojem bi bile smještene operativne snage civilne zaštite s prostora Grada Šibenika.

 „Grad Šibenik je na putu da prvi u Hrvatskoj objedini postojeće dijelove sustava za hitna i intervencijska stanja na jednom mjestu. Riječ je o lokaciji vojarne Bribirskih knezova,  a budući projekt  Centra za upravljanje katastrofama Kornat objedinio bi Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu i novi Vatrogasni dom .“, rekao je gradonačelnik Željko Burić iskazavši zadovoljstvo današnjim sastankom.

Dodatni motiv Grada Šibenika za najavljeni projekt je i oslobađanje trenutne lokacije Vatrogasnog doma u Šibeniku, koja će, među ostalim, otvoriti mogućnost povezivanja šibenskih fortifikacija.

Projekt se planira aplicirati na fondove Europske unije,  Operativni program – Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u okviru prioritetne osi „Klimatske promjene i upravljanje rizicima“, na način da će Grad Šibenik i Državna uprava za zaštitu i spašavanje biti partneri na projektu.

Uz suradnike ravnatelja Lozančića i gradonačelnika Burića,  današnjem sastanku  nazočili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Područni ured Šibenik Milovan Kević i Petar Vitas, načelnik Sektora Civilne zaštite RH.

 

  Objavljeno: 26.05.2017, 14:15h