Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić: Nastavljamo projekt uređenja i povezivanja zone Podsolarsko s Brodaricom i Solarisom

 Burić: Nastavljamo projekt uređenja i povezivanja zone Podsolarsko s Brodaricom i Solarisom

 

 

„Drago mi je što smo današnjim dobivanjem Odluke o dodjeli sredstava Gradu Šibeniku, kao i drugim gradovima i općinama Šibensko-kninske županije, korak bliže realizaciji još jednog iznimno važnog i korisnog projekta za naš grad i sve naše sugrađane. Ovaj projekt dio je vizije s kojom smo ušli u ovaj četverogodišnji mandat, a ravnopravno ulaganje u sve dijelove grada i dalje će biti naš prioritet. Uređenjem i povezivanjem zone Podsolarsko s Brodaricom i Solarisom želimo povezati cjeloviti plažni obalni sustav na cijelom administrativnom području grada Šibenika i izrazito sam zadovoljan što su naša nastojanja prepoznata i od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.“, zaključio je gradonačelnik Burić prilikom uručivanja Odluke o dodjeli sredstava Gradu Šibeniku od strane ministra Lovre Kuščevića.

Gradu Šibeniku odobreno je financiranje projekta Uređenja zone rekreacije i plaže Podsolarsko u iznosu od 80 tisuća kuna. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević danas je uručio Odluku o dodjeli sredstava Gradu Šibeniku, kao i drugim gradovima i općinama Šibensko-kninske županije. Ministarstvo je za ovaj program izdvojilo ukupno 40 milijuna kuna, a riječ je o novcu uprihodovanom od legalizacija bespravno sagrađenih objekata.

„Taj novac mora se vratiti u jedinice lokalne samouprave, jer je bespravna gradnja njima stavila na teret dodatna ulaganja u infrastrukturu. Iz Šibensko-kninske županije prijavljena su 33 projekta, a njih 14 dobilo je sredstva. Riječ je o projektima vrijednim preko 20 milijuna kuna, a mi ih sufinanciramo sa dva milijuna kuna.“, istaknuo je ministar Kuščević.

  Objavljeno: 10.04.2017, 14:26h