Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić primio predstavnike poljskog Swietokrzyskie Vojvodstva

Burić primio predstavnike  poljskog Swietokrzyskie Vojvodstva

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je jutros  poljsko izaslanstvo Swietokrzyskie Vojvodstva  koji su u dvodnevnoj posjeti Gradu Šibeniku. Suradnju s poljskim gradom Kielce ostvario je tijekom prošle godine UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, a tijekom ovog uzvratnog susreta razgovaralo se o  mogućnostima suradnje naših dvaju gradova.

“Obzirom da ste mlada članica Europske unije, mogu reći da je Poljska u prednosti u smislu povlačenja sredstava iz europskih fondova, a oni na neki način definiraju i smjernice razvoja.  Profiliramo se kao regija zdravstvenog turizma, uz proizvodnju hrane, prvenstveno voća. To su potencijali koje ima i Šibenik i drago mi je da vam možemo ponuditi naša iskustva i smjernice.”, rekao je na današnjem sastanku u Uredu gradonačelnika maršal Kazimierz Kotowski  član Upravljačkog odbora Swietokrzyskie Region naglasivši  da i Poljaci imaju što naučiti od Šibenčana, osobito na polju zelenih projekata i ekologije. Ova poljska regija „povukla” je 2,5 milijarde eura iz fondova Europske unije, a  u samom Kielceu realizirani su projekti u vrijednosti od 1.3 milijarde eura.

“Otvoreni smo za međunarodnu suradnju u smislu zajedničkog kreiranja projekata koji nas razvijaju u uslužnom, ali i proizvodnom  sektoru te nude mogućnost plasmana na širem europskom tržištu. Šibenik ima potencijala i  mogućnost širenja turističke usluge, te dobro zaleđe za razvoj proizvodnje hrane, koji je u ozbiljnim turističkim planovima i strategijama nužan.“, rekao je gradonačelnik Burić te istaknuo i dosadašnje projekte koji su u Šibeniku realizirani uz potporu europskih fondova.

U Gradskoj knjižnici izaslanstvo grada Kielze jučer je predstavilo  projekt  „Swietokrzyskie inovativni sistem i pametne specijalizacije“,  a u  nastavku današnjeg boravka u Šibeniku  sastat će se s Anitom Grubišić, dekanicom Veleučilišta u Šibeniku s ciljem razmjene informacija u sektoru obrazovanja. Službeni dio boravka u Šibeniku okončat će posjetom gospodarskoj zoni Podi, gdje će posjetiti i pogon Bioulja, realiziran uz potporu poljskog kapitala.

  Objavljeno: 21.05.2015, 12:35h