Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić: „S pravom i ponosom danas slavimo Šibenik, grad koji nezaustavljivo napreduje“

Burić: „S pravom i ponosom danas slavimo Šibenik, grad koji nezaustavljivo napreduje“

 

 

Cjelodnevna svečarska atmosfera povodom obilježavanja Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila u Šibeniku, započela je već u ranim jutarnjim satima, kada se kalama i ulicama našeg grada čula budnica u izvedbi Šibenske narodne glazbe. Gradonačelnik dr. Željko Burić čestitao je Dan grada svim Šibenkama i Šibenčanima te poručio kako vjeruje da će im njihov zaštitnik pružiti snage za daljnje uspjehe.

U sklopu programa, na Gradskom groblju Kvanj položeni su vijenci i zapaljene brojne svijeće u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata  kod središnjeg Spomen križa. Uz gradonačelnika dr. Željka Burića, zamjenike gradonačelnika Danijela Miletu i Nikicu Penđera sa suradnicima,  vijence su položili i  predstavnici Šibensko-kninske županije, predvođeni županom Goranom Paukom i zamjenikom župana Tomislavom Vrdoljakom.

Predstavnici državne uprave, policije, braniteljskih udruga i  političkih stranaka također su položili vijence i zapalili svijeće.  Program je prigodno nastavljen sa sakralnom svečanošću, kada je u 10,00 sati započela procesija ulicama grada. Svečanu svetu euharistiju na Katedralnom trgu uz koncelebraciju brojnih svećenika i biskupa predvodio je biskup Željeznog u Austriji msgr. Egidije Živković.

Danas cijeli dan, građani mogu besplatno posjetiti tvrđavu Svetog Mihovila, a program povodom Dana grada uključuje i tradicionalnu dječju „Trku za moj grad “  koja će se održati  na sportskim terenima u Ljubici, s početkom u 15,00 sati.

„Svim Šibenkama i Šibenčanima, ali i svima koji se tako osjećaju želim čestitati blagdan Svetog Mihovila, kada slavimo zaštitnika našeg prelijepog povijesnog Šibenika. Vjerujem kako će nam naš svetac podariti snage za uspješno savladavanje svih napora i izazova, kako bi ovaj grad i dalje vodili na blagodat svim njegovih stanovnika“, čestitka je  gradonačelnika Burića.

Podsjetio je i na uspjehe koji su već ostvareni, predstavljene i na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kada je uz dodijele nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama, prikazan i kratki video uradak brojnih okončanih gradskih projekata i onih čija je realizacija u tijeku. „Ti projekti su promijenili lice ovoga Grada, jer pored toga što ulažemo u revitalizaciju bogate prošlosti, još više ulažemo u pametnu budućnost – primjer je upravo Sveučilište koje počinje s radom idućeg tjedna.“, ponosno je istaknuo gradonačelnik Šibenika. 

Video uradak o šibenskim projektima, prikazan na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća možete pronaći putem ovog linka: http://bit.ly/1LYXGOB.

  Objavljeno: 29.09.2015, 11:37h