Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić: Umjesto manipuliranja javnošću, oporbenim političarima bi bilo bolje da se uhvate problematike Doma zdravlja i zaposlenicima osiguraju plaće

Burić: Umjesto manipuliranja javnošću, oporbenim političarima bi bilo bolje da se uhvate problematike Doma zdravlja i zaposlenicima osiguraju plaće

 

 

Gradonačelnik Željko Burić na konferenciji za medije reagirao je na današnje  izjave MOST-ovih saborskih zastupnika Ivice Ledenka i Zvonimira Troskota koji su, kako je kazao Burić, izrekli niz nesitina oko novoizgrađenog pristaništa i uopće  situacije na otoku Kapriju.

U lipnju prošle godine završeni su radovi na trajektnom pristaništu koje je Lučka uprava Šibensko-kninske županije realizirala sredstvima EU fondova. Dio mještana Kaprija, nezadovoljni novom lokacijom pristaništa, prosvjedovali su na način da je jedan dio  Kaprijana želio povratak na staro pristanište, dok je drugi dio  podržavao pristanak brodova na novoj lokaciji. Tema pristaništa  nije u nadležnosti Grada Šibenika, već Lučke uprave Šibensko- kninske županije, a Grad se  obvezao da će rekonstruirati prometnicu koja povezuje centar mjesta s novim pristaništem koji postupak je u tijeku.  Na inicijativu Mjesnog odbora izrađuje se  dodatna dokumentacije za rekonstrukciju prometnice, a po okončanju postupka, bit će raspisan natječaj za izvođenje radova koji bi mogli započeti  završetkom turističke sezone. Cesta je kategorizirana Odlukom resornog ministarstva te kao prometnica 4. kategorije podrazumijeva širinu kolnika od 3.5 m, jednu voznu stranu i ograničenje brzine na 40 km/h.

Navedeno je na konferenciji za medije iznio gradonačelnik Burić te je negativnim ocijenio istupe oporbenih političara koji, kako je rekao, svojim populističkim  nastupima samo pokušavaju postići jeftine političke poene.

„G. Ledenko, g. Troskot, a ranije i g. Restović, zastupnici u Hrvatskom saboru, svojim istupima manipuliraju javnost. Konkretno, g. Ledenko član je Upravnog tijela ustanove u čijoj je nadležnosti održavanje luka i osiguravanje pomorskog prijevoza, dok su istovremeno g. Ledenko i g. Restović članovi vladajuće županijske koalicije koja je navedenoj ustanovi osnivač“, kazao je Burić.

„Nikada nije bilo sporno da će Grad Šibenik ispoštovati svoje obveze vezane uz rekonstrukciju prometnice. Na Kapriju smo napravili uljaru, uredili ambulantu za potrebe Doma zdravlja, napravili dječje igralište, pokrenuli uređenje šetnice, izgradili novih 100 vodnih priključaka i kao najvažnije pokrenuli izgradnju otočnog vodovoda koji znači opstojnost za život na otoku. Jako nas je razveselio interes Kaprijana za pokretanjem nastave na otoku i tu inicijativu smo podržali“, dodao je Burić, kazavši da je ovo njegov prvi i zadnji istup o ovoj temi, ponukan neistinitim izjavama dužnosnika kojima to ne služi na čast.

Oporbenim političarima je poručio da bi, umjesto manipuliranja javnošću, bilo bolje da se uhvate u koštac s  problematikom Doma zdravlja i zaposlenicima osiguraju plaće.

  Objavljeno: 19.07.2024, 14:48h