Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić: Zlarinu ćemo pomoći vlastitim sredstvima

Burić: Zlarinu ćemo pomoći vlastitim sredstvima

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima danas je obišao nevremenom pogođeni otok Zlarin. „Stanje na otoku je mnogo strašnije no što izgleda na slikama“, rekao je gradonačelnik Burić, dodavši kako se sanaciji mora pristupiti odmah. „S obzirom na to da se radi o gradu i o otoku ozbiljnih turističkih ambicija, nemamo puno vremena i ne možemo kalkulirati. Djelovat ćemo žurno i uložiti puno truda u sanaciju nastale štete“, utvrdio je Burić.

Gradske službe s inženjerima građevine i pročelnikom Upravnog odjela za komunalnu djelatnost na teren su izašle još jučer u jutarnjim satima, a danas su na nevremenom pogođenim lokacijama i predstavnici Vodovoda, Cesta Šibenik i Hrvatske elektroprivrede. Trajektom je na otok prevezena mehanizacija svih nadležnih službi te kamioni i bageri puni građevinskog materijala.

„Tu su deseci metara dignutog asfalta i do metar dubine, a građevinske intervencije koje se ostvare, trebale bi biti odrađene kvalitetno da se ovako nešto više ne ponovi“- kazao je Burić, dodavši da će sanaciju podmiriti Grad Šibenik.

  Objavljeno: 13.02.2014, 14:43h