Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Cabaret "Splićanke" u HNK Šibenik

 Cabaret "Splićanke" u HNK Šibenik

 

 

HNK u Šibeniku, petak 14. veljače 2020. godine u 20 sati – slobodna prodaja (60-70kn).

Pretplatnici A i B, umirovljenici, invalidi i studenti imaju 20% popusta.

Ulaznice se mogu odmah kupiti na Internet stranici "
https://www.mojekarte.hr" i na blagajni kazališta 5 radnih dana prije programa od 10 do 12 sati i sat prije početka programa.

Cabaret Splićanke je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati. Pozivamo vas da se pridružite našim heroinama, poslušajte njihove priče, prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze...od smijeha. Vrhunska zabava je zajamčena!

 

Natuknica autora i redatelja Ivana Lea Leme - Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još uvijek zapljuskuju obale našeg grada i našeg društva. Osim toga, ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret „Splićanke“ posvećen je Splićankama. One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane.

 

Uloge:
Mia Vladović, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Ana Gruica i Aneta Matulić.


Sponzor kazališne sezone HNK u Šibeniku - HEP

  Objavljeno: 07.02.2020, 11:04h