Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Časopis Radio China Internationala u Šibeniku

Časopis Radio China Internationala u Šibeniku

 

 

Časopis "Zlatni feniks", u izdanju hrvatske redakcije China Radio Internationala, u kojoj radi i naša sugrađanka Franka Gulin, došli su danas u ruke gradonačelnika, njegovih zamjenika, ali i svih koji su se zatekli u Gradskoj upravi kada je isporučena pošiljka tog hrvatsko-kineskog izdanja.

"Zlatni feniks je platforma preko koje moje kineske kolege žele svijetu pokazati kako uče hrvatski jezik i hrvatsku kulturu na način da stvaraju časopis na našem, hrvatskom jeziku." , kaže Franka u svojoj poruci u kojoj je zamolila gradonačelnika da prolista časopis i tako simbolički podrži projekt mladih ljudi koji pišu o Hrvatskoj. Internetska stranica Radio China International je nedavno proslavila pet godina, a časopis, koji se izdaje svaka dva mjeseca, tek dvije. "Na časopisu radi osam kineskih kolega kojima nije lako učiti hrvatski jezik, ali ga se, iz dana u dan, trude usavršiti. Ovo je nekako njihova platforma rada i slobodan prostor kojim žele pokazati koliku ljubav gaje prema Hrvatskoj i hrvatskom jeziku.", poručila nam je Franka uz časopis koji se prvi put našao i u rukama Dalmatinaca. "Ovo je prvi put da je časopis dospio u Dalmaciju i ovo je velika, velika stvar za nas; kako za moje drage Kineze, tako i za mene, koja sam pomogla u tome da nas moj rodni grad prvi podrži. Naši planovi u budućnosti su usavršavanje jezika, jače upoznavanje kulture i širenje suradnje u Hrvatskoj." zaključila je Franka.

Gradonačelnik je u poruci zahvalio Franki na promociji Hrvatske i rodnog Šibenika, te je izvijestio o planovima šibenske Turističke zajednice u vidu predstavljanja šibenskih turističkih potencijala na velikom i značajnom kineskom tržištu. "U tom smislu, nadam se da ćeš nam biti od pomoći u nastojanju da Kinezima još više približimo Šibenik i da ih u što većem broju privučemo kao turiste u naš kraj",poručio je Franki gradonačelnik.

  Objavljeno: 22.08.2013, 12:34h