Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Čehova Prosidba/Medved

Čehova Prosidba/Medved

 

 

U petak, 9. prosinca, u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se premijera „PROSIDBA" / "MEDVJED" Antuna Pavlovića Čehova. Redateljsku palicu prihvatio je Zoran Mužić, scenografiju je izradio Branko Lovrić Caparin, dok je kostime pripremila Danica Dedijer uz asistenciju Zjena Glamočanin. U predstavi igraju Zvonimir Zoričić, Oriana Kunčić, Igor Mešin, Franka Klarić i Jakov Bilić. Početak je u 20 sati.

PROSIDBA I MEDVJED, dvije ’’šaljive priče u jednom činu’’, Čehov je pisao u različitim vremenima, ali se one zbog obima i bliske temetike obično igraju zajedno kao cjelovečernja predstava – ali svaka ’’priča’’ za sebe u različitim ambijentima i u dvije glumačke podjele.

U „Prosidbi“, jednako kao i u „Medvjedu“, sukobljene strane, muškarac i žena, ogrezli su u predrasudama, zatvoreni u društvene i životne stege i kalupe, zaslijepljeni računicom osobnog interesa, ali se, najednom, kao kakvim čudom, fatalna netrpeljivost između njih preobraća u fatalnu privlačnost. Komičan je taj preokret u njihovom karakteru, a turobno - banalna situacija gomila osjećanje apsurdnosti i specifično Čehovljevog tragi-komičnog.

  Objavljeno: 29.11.2011, 12:31h