Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Centar koralja Zlarin slavi prvi rođendan!

Centar koralja Zlarin slavi prvi rođendan!

 

 

Centar koralja Zlarin 1. lipnja slavi prvi rođendan!

Tim povodom zadnjeg dana svibnja i početkom lipnja organiziran je bogat program koji uključuje predavanja, radionice za djecu i odrasle te stručna vodstva uz slobodan ulaz.

Obilježavanje rođendana Centra koralja počet će u petak 31. svibnja kada će u Centru biti organizirana Paint & Wine radionica pod vodstvom Jasmine Granduč. Budući je broj sudionika ograničen, za radionicu se potrebno prijaviti na info@hckz.hr, a kotizacija za sudjelovanje iznosi 15 eura po osobi.

U subotu 1. lipnja program u Centru koralja počinje u 11 sati dječjom predstavom Svijeta čarolije Family cirkus show. Predstava će se odigrati na Gusterni, a ulaz je slobodan za sve. I odrasli će taj dan ponovno imati priliku slikati na Paint & Wine radionici od 17 sati na Gusterni. Kotizacija, kao i u petak, iznosi 15 eura, a prijave su i za subotu obavezne na info@hckz.hr.

Ulaz u Centar koralja Zlarin u subotu je slobodan, a moguć je obilazak uz stručna vodstva koja su dostupna u 10,30, 12,00 i 16,00 sati. Prijave nisu potrebne. Taj dan u Centru će cijeli dan trajati i akcija učlanjenja u Klub prijatelja 1+1 gratis.

U nedjelju 2. lipnja program proslave rođendana počinje dječjim programom Kamišibaj pričaonica te likovnim radionicama u organizaciji Udruge likovnih amatera Tempera. Radionica je podijeljena u dvije grupe, jedna za predškolce, dok je druga namijenjena učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole. Broj sudionika ograničen je na 10 sudionika po radionici pa su najave potrebne na mail info@hckz.hr, a početak je u 10,30 sati na Gusterni.

I u nedjelju je ulaz u Centar slobodan, stručna vodstva dostupna su također u 10,30 i 12,00 sati, a i dalje vrijedi akcija učlanjenja u Klub prijatelja 1+1.

U nedjelju će na Zlarinu biti organizirana i akcija čišćenja uvale Lokvica kojoj se mogu priključiti svi. Okupljanje je kod Kapelice na dnu dječjeg igrališta, na samom skretanju za Centar koralja u 10h.

Ponedjeljak 3. lipnja rezerviran je za stručna predavanja. U 17 sati u Kući Šare docentica Sveučilišta u Zadru dr.sc. Bruna Petani održat će zanimljivo predavanje na temu „Klimatske promjene i morski ekosustavi: utjecaj na naselja koralja u koraligenskoj zajednici Jadranskog mora“. A kako povezati svakodnevni život, umjetnost, povijest i bakterije, u jedan film, saznajte u 17.40 sati također u Kući Šare na predavanju „Bakterijski omnibus“ profesora Tomislava Ivankovića s Biološkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Zlarinski školarci u ponedjeljak će o koraljima učiti na radionici Crveni koralj u organizaciji Udruge Argonauta, a raznolik program nastavit će se i narednih dana u Centru koralja.

U četvrtak 6. lipnja Centar koralja Zlarin domaćin je Međunarodnog skupa Regeneracija zajednice: primjena modela Impact Compass koji počinje u 10 sati. Organizator skupa su Udruga Europa Nostra Hrvatska, JU Tvrđava u kulturi Šibenik, ICOM Hrvatska, a održava se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

  Objavljeno: 31.05.2024, 08:48h