Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Četvero mladih Europljana na profesionalnom i jezičnom usavršavanju u Šibensko-kninskoj županiji

Četvero mladih Europljana na profesionalnom i jezičnom usavršavanju u Šibensko-kninskoj županiji

 

 

U Uredu župana danas je održan prijem za četvero mladih Europljana koji će obavljati tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje putem programa Eurodyssee.

 

Na stažiranje u Šibensko-knisnku županiju stigli su: Julia Albert-Varela, biologinja iz Barcelone koja će svoje tromjesečno stažiranje obavljati u Nacionalnom parku Krka; Elena-Mihaela Ogrezeanu, ekonomistica iz Bruxellesa koja će stažirati Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Šibenika te Tatiana Malchair, prevoditeljica iz Liegea i Andre Goulart, politolog s Azora, koji će svoje profesionalno usavršavanje odraditi u Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Mlade Europljane primili su župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park „Krka“ Krešimir Šakić te ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur te im poželjeli dobrodošlicu i uspješan rad.

 

Mladi Europljani su svoja stažiranja započeli početkom travnja, a paralelno pohađaju i tečaj hrvatskog jezika u  Pučkom otvorenom učilištu Libar, po završetku kojeg će im biti uručene i diplome.

 

Za vrijeme trajanja stažiranja mladi stažisti će u organizaciji Šibensko-kninske županije sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima prilikom kojih će se bolje upoznati s kulturno-povijesnom baštinom Šibensko-kninske županije.

 

 

Eurodyssee  je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Program mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja te usavršavanje stranog jezika u trajanju od 3 do 7 mjeseci.

  Objavljeno: 26.04.2018, 14:09h