Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Četvrti dan Supertoon festivala: Pakito Bolino u klubu Azimut

Četvrti dan Supertoon festivala: Pakito Bolino u klubu Azimut

 

 

Predzadnji dan festivala, uz redovni program održano je i posebno koncertno iznenađenje u klubu Azimut gdje je Pakito Bolino, član žirija u kategoriji stripa, predstavio audiovizualni projekt Mondo DC u verziji uživo.

Popratni program četvrtka je počeo Q&A sesijom u Kući za umjetnost Arsen u kojoj su sudjelovali Jin Woo (Illusion), Camille Le Marcis (Pig TV), Yiwei Chen (Cocoon), Thelma Michalet (Deep Sleep), Paul Tran Cong (Short Circuit) i Temis Roman (The Adventures of Skinnylegs).

Radionica VJ-inga se održala u Centru HND, Gradska knjižnica u istom je terminu ugostila dječju radionicu stripa Planktoon C, a Galerija Matija radionicu animacije za djecu Planktoon A. Za to se vrijeme mogao pogledati i stripovski program u galerijama Matija i Krševan, koje su otvorene dvokratno kako bi publika mogla i u predvečernjim satima uživati u raznovrsnim ilustriranim serijalima.

U kinu Mala loža četvrti dan festivala započeo je filmom Percebes u portugalsko-francuskoj koprodukciji autorskog dua koji čine Alexandra Ramires i Laura Gonçalves. U istom bloku je prikazan film Butterfly mlade animatorice Sunčane Brkulj, a za kraj je prikazana i dirljiva animirana filmska priča Pina animatora Jeremyja Depuydta. Kategorija Studentoon otvorena je filmom Recordar njemačke animatorice Caroline Cruz te zatvorena kratkišem Minus Plus Multiply autorice Chu-Schieh Lee.

Program za djecu u kategoriji Planktoon na Gorici otvorio je razigrani film Tatyane Petrove pod nazivom The Dark Forest, a prigodno zaključio film o odnosu dviju prijateljica naziva Octopus Banana Hotchpotch Milanke Fabjančič.

Večernje iznenađenje u klubu Azimut počelo je live setom Mondo DC u izvedbi člana stripaškog žirija, Pakita Bolina, koji je povodom Supertoona stigao iz Marseilla u Zagreb. Dobra atmosfera se prenijela i u Đardin gdje se od popodneva nudio bogat glazbeni DJ program. U Đardinu je održana Q&A sesija sa strip autorima i autoricama, a na panelu su sudjelovali: Rex Costello (Cats see ghosts), Urmas Nimetu (The Dark Side of the Earth), Bojan Uzelac (Mirabilis Bujak), Mihael Bađun (Abadon) i Gaja Smilevska (Skrši što sudbina gradi). Nakon održane Q&A sesije predstavljeni su video spotovi iz kategorije SUPERTUNE, a zatim je uslijedio party na kojem je DJ SHULIO zagrijao i rasplesao publiku!

Šibenska publika će u festivalskom programu moći uživati do kraja dana, kada će se u Đardinu održati svečana ceremonija zatvaranja i proglašenje pobjednika uz popratne projekcije.

Danas je ujedno i posljednji dan za posjetiti izložbe Strip-mobili u kustoskoj koncepciji Irene Jukić Pranjić u Galeriji Matija te selekciju natjecateljskih stripova u Galeriji Sv. Krševana.

Fotografije: Pavle Letić

  Objavljeno: 26.07.2024, 11:21h