Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Četvrti međunarodni znanstveni skup „Franjevački velikani“

Četvrti međunarodni znanstveni skup „Franjevački velikani“

 

 

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić  u Šibeniku danas je započeo Četvrti  međunarodni znanstveni skup“ Franjevački velikani“- o sv. Nikoli Taveliću.

 

Brojne ugledne goste uvodno je pozdravio gvardijan samostana sv. Frane fra Ivan Bradarić, a na samom početku obratili su se i biskup šibenski msgr. Tomislav Rogić, predstavnici franjevačkih provincija  sv. Jeronima Franjevaca Konventualaca i Provincije sv. Ćirila i Metoda te Šime Jerčić, ravnatelj  Ureda za vjerske zajednice.

 

„Nacionalna i povijesna baština postala je prekretnica razvoja Šibenika,a upravo je istina o prvom hrvatskom kanoniziranim svecu sv. Nikoli Taveliću jedna od vrijednosti šibenske povijesti.“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić poželjevši  sudionicima skupa ugodan rad i boravak u Šibeniku.

 

Teme o kojima će struka razgovarati tijekom dva  dana su: prostor i vrijeme življenja sv. Nikole Tavelića, franjevci i teologija mučeništva te treća tema- od beatifikacije do kanonizacije.

Međunarodni znanstveni skup o prvom hrvatskom kanoniziranom svecu organizira se kao dio trogodišnje priprave za obilježavanje 50.obljetnice proglašenja svetosti Nikole Tavelića.

 

Organizatori  su: Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studium Biblicum Franciscanum – Custodia di Terra Santa, Grad Šibenik, Samostan sv. Frane u Šibeniku, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda.

 

 

  Objavljeno: 20.10.2017, 10:17h