Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Čitateljski klub za mlade „Čitaj pametno – budi cool“ prima prijave za novu radionicu – dobrodošli su mladi s poteškoćama u razvoju

Čitateljski klub za mlade „Čitaj pametno – budi cool“ prima prijave za novu radionicu – dobrodošli su mladi s poteškoćama u razvoju

 

 

Na inicijativu knjižničarke Antonele Bokan u ožujku prošle godine u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić pokrenut je Čitateljski klub za mlade "Čitaj pametno – budi cool". Klub je organizirao radionice koje su, kroz pročitane knjige, istraživale konkretna i životna pitanja bliska i važna mladima, a o kojima se često ne usude ili nemaju priliku razgovarati. Tijekom nekoliko mjeseci od osnutka Kluba, održane su tri uspješne radionice, a ove godine izmijenjen je koncept. Tako će nove radionice "Čitaj – budi cool"  biti usmjerene prema inkluzivnosti i podršci mladima s poteškoćama u razvoju.

Prva takva radionica održat će se 22. veljače 2024. u 17 sati, a naslov koji će se čitati je "Zla vidarica", prva knjiga u istoimenom serijalu autorice Lynette Noni koja govori o sedamnaestogodišnjoj vidarici zatočenoj u zloglasnom zatvoru smrti. Njezin je zadatak održati na životu kraljicu pobunjenika kroz niz izazova.

Na ovoj i narednim radionicama mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 26 godina koji vole čitati, žele se družiti sa svojim vršnjacima, a uz to pomagati i mladima s poteškoćama u razvoju. Članstvo u Klubu nije fiksno, već će se svi zainteresirani iz mjeseca u mjesec moći prijavljivati na željenu radionicu bez obveze sudjelovanja na idućima.

Iz Knjižnice poručuju kako im je želja stvoriti prostor gdje svi, bez obzira na razlike, mogu uživati u čitanju i dijalogu. Posebna pažnja posvetit će se mladima s poteškoćama u razvoju kojima će se pružiti prilika da izraze svoje mišljenje o pročitanim djelima.

  Objavljeno: 02.02.2024, 10:49h