Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Članovi Kulturnog vijeća godinu ocijenili uspješnom

Članovi Kulturnog vijeća godinu ocijenili uspješnom

 

 

Kulturno vijeće Grada Šibenika ocijenilo je na svojoj posljednjoj sjednici da je u području kulture u 2015. godini zabilježena izuzetno bogata i raznovrsna aktivnost te da su – u većini slučajeva -  kulturni programi bili dobro posjećeni. Ponovno je istaknut problem „preklapanja“ programa , posebno u ljetnim mjesecima, na čemu bi u idućoj godinu trebalo sustavnije raditi. Upozoreno je i da u gradu MDF-a treba što prije inicirati osnivanje dječjeg kazališta, koje bi značajno utjecalo na odgoj mlade kazališne publike.

Predsjednica vijeća, Zdenka Bilušić, istaknula je kako Kulturno vijeće – kao savjetodavno tijelo – mora prihvatiti prijedlog gradonačelnika s prošle sjednice i utvrditi kriterije koje moraju ispunjavati kulturni programi koji se izvode u staroj šibenskoj gradskoj jezgri.

Nakon donošenja proračuna za 2016. godinu i raspisivanja Javnog poziva za program javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi (siječanj 2016.), Kulturno vijeće će – na temelju Pravilnika o uvjetima i kriterijima za dodjelu sredstava iz proračuna Grada Šibenika za udruge civilnog društva i udruge u kulturi i tehničkoj kulturi – predložiti gradonačelniku raspodjelu sredstava za udruge u kulturi i tehničkoj kulturi.

Članovi Kulturnog vijeća suglasili su se da treba ubrzati i intenzivirati pripreme za obilježavanje 950. obljetnice prvog spomena Šibenika, te u vezi s tim predlažu osnivanje počasnog i organizacijskog odbora, kao i imenovanje osobe koja će operativno voditi sve organizacijske poslove.

  Objavljeno: 21.12.2015, 12:59h