Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Članovi odbora za regionalni razvoj Europskog Parlamenta u Šibeniku

Članovi odbora za regionalni razvoj Europskog Parlamenta u Šibeniku

 

 

Danas je na tvrđavi sv. Mihovila održan sastanak članova odbora za regionalni razvoj Europskog Parlamenta sa gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji na temu "Izazovi i prilike za općine i gradove u Šibensko-kninskoj županiji u kontekstu fondova EU".

U izaslanstvu se nalaze Andrea Cozzolino kao šef delgacije, Lambert van Nistelrooij, Andrey Novakov te hrvatske europarlamentarke Ivana Maletić i Ruža Tomašić.

Odbor za regionalni razvoj Europskog parlamenta (REGI) u posjetu je Hrvatskoj, a cilj posjeta je sastati se s ključnim dionicima uključenima u provedbu kohezijske politike u Hrvatskoj kao i dobiti uvid u neke od projekata financiranih od strane Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Odbor za regionalni razvoj (REGI) je odgovoran, unutar Europskog Parlamenta, za regionalni razvoj i kohezijsku politiku Europske unije te pomno prati provođenje kohezijske politike kroz blisku suradnju s Vijećem, Europskom komisijom, Odborom regija, organizacijama za međuregionalnu suradnju te lokalnim i regionalnim vlastima.


Ovom prilikom gradonačelnik dr. Željko Burić zahvalio se članovima Europskog parlamenta na posjetu Šibeniku te iznio pozitivna iskustva Grada Šibenika u povlačenju sredstava iz fondova EU.

Tijekom jutrošnjeg boravka u Šibeniku članovi Europskog parlamenta posjetili su i šetnicu u kanalu sv. Ante dok će u poslijepodnevnim satima obići Memorijalni centar Fausta Vrančića na otoku Prviću i Grad Knin.

  Objavljeno: 18.05.2016, 12:26h