Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Članovi taekwondo kluba Juraj Dalmatinac na Kupu Marjana 2014.

Članovi taekwondo kluba Juraj Dalmatinac na  Kupu Marjana 2014.

 

 

U subotu, 22. studenog 2014., održan je otvoreni turnir Kup Marjana 2014. u olimpijskom taekwondou za mlađe kadete. Na turniru je nastupilo 218 mlađih kadeta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Za šibenski taekwondo klub „Juraj Dalmatinac” nastupilo je 9 natjecatelja.

Najuspješniji nastup imala je Lucija Desaniću kategoriji do 39 kg, koja je pobijedila u čak 4 borbe u kojima je porazila sve protivnice i time osvojila zlatnu medalju. Lucija je u prve tri borbe pobijedila bodovnom razlikom većom od 12 udaraca, tzv. automatom, dok je u finalu slavila sa 10:7.  

Za samo korak slabija je bila Tereza Berač u  kategoriji do 36 kg, koja je pobijedila u 3 borbe i osvojila brončanu medalju.

Od ostalih članova Jurja Dalmatinca pobjede su ostvarili Ante Jurišić i Filip Šumera, ali to nije bilo dostatno za medalju jer su zaustavljeni već u slijedećim kolima.

Interesantno je za napomenuti da su borci šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac” savladali čak 5 boraca najpoznatijeg taekwondo kluba u ovom dijelu Europe, a to je splitski „Marjan”. To je klub čije su članice poznate sestre Zaninović, osvajačice brojnih svjetskih, a i olimpijskih medalja.

Natjecateljima su u kutu bili treneri Zoran Huljev i Robert Dasović.

  Objavljeno: 24.11.2014, 07:39h