Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Članovima MO Zablaće predstavljeni radovi komponente D

Članovima MO Zablaće predstavljeni radovi komponente D

 

 

U ponedjeljak je u prostorijama Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik održan  sastanak s članovima MO Zablaće kako bi ih se informiralo o tijeku radova na Aglomeraciji Šibenik, komponenti D koja obuhvaća sustav odvodnje i rekonstrukciju vodovoda naselja Zablaće.

Sastanku uz članove MO Zablaće sudjelovali su predstavnici nositelja projekta Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Grada Šibenika, izvođača radova Sarađen d.o.o. Stankovci i Vodotehnika d.d. Zagreb.

Predstavnik izvođača Vodotehnika d.d. izvjestio je nazočne o radovima koji su do danas obavljeni te je predstavio dinamički plan radova na području Zablaća do kraja godine i tijekom 2020. Prema planu do kraja godine predviđen je početak radova na Obali palih boraca do ulice Grižine, u ulici Braće Antolos i ulici Leoni Mate od križanja za Solaris do ulaza u Zablaće.

Na području Zablaća gradi se kanalizacijska mreža u ukupnoj duljini od 10 km s 5 novih crpnih stanica i rekonstruira vodoopskrbna mreža dijela naselja u ukupnoj duljini od 6 km. Cjelokupni projekt prati Hrvatska Elektroprivreda koja vrši procjenu kvalitete energetske mreže te ju mijenja gdje procjeni da je potrebno. Sukladno projektu izvođač povlači kućne priključke vodovodne i kanalizacijske mreže do ruba ogradnog zida privatnih objekata, a od zida do objekta vlasnici će trebati sami stvoriti uvjete za priključenje na sustav. Iz Vodovoda i odvodnje d.o.o. su pozvali predstavnike MO da pravovremeno obavijeste sumještane kako bi se pripremili za ovu radnju. Vodovoda i odvodnja d.o.o. rado će savjetom pomoći u vezi priključenja na mrežu svima koji pomoć zatraže.

Predstavnike MO najviše je interesirao plan radova u sezoni 2020. godine. Postignut je dogovor s izvođačem da u sezoni neće biti radova u centu mjesta već će se radovi izvoditi na lokacijama koje će predložiti MO, a uklapaju se u dinamički plan radova.

Predstavnici MO Zablaće istaknuli su prometna pitanja kao što su regulacija prometa kroz i do mjesta te uočeno usko grlo na prometnici kojom se trenutno odvija promet. Predstavnici Grada i izvođača obećali su puni angažman u rješavanju navedenog problema te će ispitati predložene mogućnosti i rješenja. Što se regulacije prometa u mjestu tiče, ubuduće će se u dogovoru s MO prikupljati informacije s terena i u skladu s prijedlozima prilagođavati prometna regulacija gdje i kada je to moguće.

Svi radovi na sustavu odvodnje i rekonstrukciji vodovoda naselja Zablaće trebali bi biti završeni do ljeta 2021. godine.

  Objavljeno: 17.09.2019, 15:09h