Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Cvijeće i svijeće u znak sjećanja na Marinka Karduma i sve hrvatske branitelje koji su dali život za Domovinu

Cvijeće i svijeće u znak sjećanja na Marinka Karduma i  sve  hrvatske branitelje koji su dali život za Domovinu

 

 

Na Šibenskom mostu, na mjestu stradanja hrvatskog branitelja Marinka Karduma jutros su  položeni vijenci i zapaljene svijeće. Marinko Kardum poginuo je 17. rujna 1991. godine u obrani Vodica i Šibenika  kao pripadnik posebne jedinice policije PU Šibensko – kninske.

U znak sjećanja na Marinka Karduma i na sve hrvatske branitelje koji su dali život  za Domovinu, vijence su položili  predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja.

Također, cvijeće i svijeće položio je župan   Šibensko-kninske županije   Marko Jelić, izaslanstvo  Grada  Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem te gradonačelnik Grada Vodica  Ante Cukrov Desto. Obilježavanju  pogibije Marinka Karduma nazočio je  i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i predstavnici  Hrvatske vojske i policije te  predstavnici udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata 'Jastrebovi'. Molitvu odrješenja za Marinka Karduma i sve poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak.

Vijenci su danas položeni i kod Spomen ploče smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Dragišićima, a prigodni program uz polaganje vijenaca bit će upriličen na Spomeniku pripadnicima SJP 'Jastrebovi' u krugu PU Šibensko- kninske.

U katedrali sv. Jakova  s početkom u 19 sati bit će služena  i sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje te u spomen na preminulog šibenskog biskupa msgr. Srećka Badurinu.

  Objavljeno: 17.09.2021, 11:31h