Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Cvijeće i svijeće za Marinka Karduma i sve poginule hrvatske branitelje

Cvijeće i svijeće za Marinka Karduma i sve poginule hrvatske branitelje

 

 

Jutros su na Šibenskom mostu ,mjestu stradanja hrvatskog branitelja Marinka Karduma, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 

Marinko Kardum poginuo je 17. rujna 1991. godine u obrani Vodica i Šibenika  kao pripadnik posebne jedinice policije PU Šibensko – kninske.

 

U znak sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su život položili za Domovinu, pred kapelicom Marinka Karduma vijence su položili : predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, državni tajnik Ministarstva branitelja Ivan Vukić Niper, izaslanstvo Šibensko-kninske županije te izaslanstva gradova  Šibenika i Vodica, predstavnici  Hrvatske vojske i policije te  predstavnici udruge Specijalne policije domovinskog rata Jastrebovi.

 

Molitvu odriješenja za Marinka Karduma i sve poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je biskup šibenski msgr. Tomislav Rogić.

 

U okviru  obilježavanja obljetnice osnutka  Specijalne jedinice policije  Jastrebovi Šibenik, danas je svečano otvorena i ploča kojom Zapadna magistrala nosi ime ove postrojbe.

 

Vijenci su položeni i kod spomenika SJP Jastrebovi u sjedištu Policijske uprave.

 

 

U katedrali sv. Jakova služena je i sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje te u spomen na preminulog šibenskog biskupa msgr. Srećka Badurinu.

 

 

 

  Objavljeno: 17.09.2018, 11:35h