Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

'Cvrčak' u Zagrebu snimio spotove za Dječju televiziju

'Cvrčak' u Zagrebu snimio spotove za Dječju televiziju

 

 

Mališani iz 'Cvrčka', dječjeg zbora koji djeluje pri Gradskim vrtićima Šibenik, upravo su snimili glazbene spotove koji će se uskoro početi prikazivati u programu Dječje televizije (www.djecja.tv). Trideset i dvoje malih Šibenčana je u studiju Croatia filma u Zagrebu snimalo spotove za pjesme 'Volim mamu' i 'Kad bih bio cvrčak'.

Dječji zbor Cvrčak već desetljećima okuplja generacije djece iz šibenskih vrtića, a mnogi od nekadašnjih 'Cvrčaka' su nakon prvih glazbenih koraka u šibenskom zboru nastavili uspješne glazbene karijere. Posljednjih 27 godina zbor vodi glazbena pedagoginja, profesorica Sonja Batur.

Inače, 'Cvrčak' je snimio i objavio već tri CD-a  (nosača zvuka: 'Svijet od čokolade', 'Šibenik je to' i 'Kad bih bio cvrčak'), na kojima su česte kompozicije Arsena Dedića, Dušana Šarca, Tonija Eterovića, Anke Barbača, Sonje Batur i drugih. Iza šibenskih 'Cvrčaka' su i nebrojeni nastupi na brojnim manifestacijama, smotrama, priredbama i festivalima diljem Hrvatske, redovito svake godine nekoliko puta nastupaju na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, gosti su u televizijskim emisijama (linkovi: https://www.youtube.com/watch?v=Q4PRCJoWQds ili http://youtu.be/Q4PRCJoWQds).

Svake godine nastupaju i u najvećoj smotri dječjih zborova Hrvatske - na Hrvatskom dječjem festivalu 'Djeca nose svjetove na dlanu' koji se svake jeseni priređuje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

  Objavljeno: 16.05.2014, 12:22h