Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dalmacija očima purgera

Dalmacija očima purgera

 

 

Danas, 30.srpnja,  u Zavičajnom muzeju ''Vesna Parun'' na Zlarinu s početkom u 21 sat bit će otvorena izložba Miljenka Marottija  „Dalmacija očima purgera“.

 

Masline, škure, more ili smokve, ribe i brodovi... Svako ima svoje viđenje odlaska na more, ljetovanja ili odmora... no znaju li purgeri što je Dalmacija?

''Oči stare bracere, dječja igra na dalmatinskoj kali, bistrina mora i ribari koji kao da vuku k sebi doktora s kamerom, pričaju nam kao i galebovi i gromače o ljubavi purgera i njegovoj zanesenosti ljepotama našeg juga i mora...'' tako zlarinski pjesnik Mladen Bjažić vidi izložbu fotografije Prof.dr.sc.Miljenka Marottija.

 

Nakon 14 samostalnih izložbi Marotti će prikazat svoje fotografije na otoku koji dočarava Dalmaciju u malom. Kako jedan purger vidi Dalmaciju i sve njene ljepote možete  provjeriti od 30. 07. U Zavičajnom muzeju ''Vesna Parun'' u Zlarinu. Tri stotine fotografija poznatog umjetnika u zadnjih je 10 godina vidjelo više stotina ljudi na 210 međunarodnih  izložbi.  Osvojio je 23 međunarodne nagrade i priznanja, među ostalim i nagradu Tošo Dabac za 2010. godinu. Ugodna Dalmatinska atmosfera i fotografije koja dočaravaju morski ugođaj, sigurno su dobar povod da posjetite Zlarin i pogledate Dalmaciju očima purgera. 

  Objavljeno: 30.07.2012, 07:50h