Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan civilne zaštite

Dan civilne zaštite

 

 

Civilna zaštita u Hrvatskoj  bilježi svoju povijest od kasnih dvadesetih godina 20. stoljeća. Dok se u drugim državama Europe svijest o potrebi razvoja CZ javila kao posljedica masovnog stradavanja civila u I. svjetskom ratu, ideja o potrebi zaštite stanovništva u Hrvatskoj rodila se već 1884. godine, nakon potresa koji je zadesio Zagreb. Odlukom Vlade RH iz 1992. godine Međunarodni dan civilne zaštite, koji se tradicionalno obilježava 01. ožujka, postao je i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Od 1. siječnja 2005. civilna zaštita djeluje u sastavu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Ovogodišnja središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, održat će se 1. ožujka 2012. godine u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, s početkom u 11 sati. Na svečanoj sjednici pripadnicima sustava zaštite i spašavanja bit će dodijeljene Godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava, kao i pohvale djelatnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Tim povodom u našoj je županiji jučer s početkom u 12:30 sati održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije.

  Objavljeno: 29.02.2012, 00:00h