Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije

Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, zajedno s pročelnicom Ureda gradonačelnika  Anom Gojanović-Rakić, nazočio je danas obilježavanju Dana energetske učinkovitosti Šibensko-kninske županije, upriličenom u Gradskoj knjižnici. Prisutne sudionike pozdravio je župan Goran Pauk istaknuvši da je Šibensko-kninska županija ,organizator ovoga skupa,prepoznala  važnost korištenja obnovljivih izvora energije, a do sada provedene aktivnosti govore u prilog ovoj tvrdnji.

Dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof.dr.sc. Ivan Juraga, ispred Sveučilišta u Zagrebu, predstavio je dislocirani studij energetike u Šibeniku, nakon čega je načelnica sektora za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okoliša i energetsku održivost  dr.sc. Vesna Bukarica predstavnicima jedinica lokalne samouprave približila mogućnosti suradnje s Fondom na provođenju programa energetske učinkovitosti korištenja obnovljivih izvora energije.

U drugom dijelu programa mag.ing.el. Filip Prebeg, s Energetskog instituta Hrvoje Požar, održao je predavanje o energetskim pregledima javne rasvjete a dr.sc. Ivan Marasović, viši asistent na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, prisutne je upoznao sa sustavom za korištenje sunčeve energije. Pomoćnica ministrice za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu dr.sc. Borka Bobovec predstavila je programe obnove zgrada javnog i privatnog sektora.

Dan energetske učinkovitosti Šibensko-kninske županije organiziran je drugu godinu zaredom, 22. travnja, na međunarodni Dan planeta Zemlje.

  Objavljeno: 22.04.2014, 12:21h