Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan hrvatskih knjižnica

 Dan hrvatskih knjižnica

 

 

Sutra, 11. studenog  u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića obilježit će se Dan hrvatskih knjižnica. Tim  povodom bit će održana Večer šansone. Nastupa Srđan Depolo, pjevač, skladatelj i književnik. Početak je u 18.30 sati.

Odlukom 37. skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva, održane 2010. g. u Tuhelju, dan proglašenja prvoga hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960.g. obilježava se kao Dan hrvatskih knjižnica. Hrvatske su knjižnice baštinice tisućljetne pismenosti na tlu Hrvatske, svjedočanstvo različitih povijesnih iskustava i napora, ustrajno jamstvo nacionalnog kulturnog i znanstvenog identiteta. Djeluju kao protuteža masovnim medijima i trendovima, usmjerene na stvaranje, čuvanje i posredovanje kvalitetne informacije svim socijalnim, kulturnim i etničkim zajednicama. Hrvatske su knjižnice temelj obrazovanja, znanosti, kulturnog, gospodarskog i društvenog razvoja Republike Hrvatske.

Srđan Depolo rođen je 1966 godine.  Depolo je  pjevač, skladatelj i književnik. Ovaj se Riječanin pojavio  na hrvatskoj autorskoj sceni u drugoj polovici devedesetih. U novije vrijeme koncertne održava VEČERI ŠANSONE koje su bogate svjetskom glazbenom baštinom tog žanra; izvedbama Charlesa TRENET-a, Serge-a REGGIANI-a, Gilberta BECAUD-a, Serge-a Lame, te Yvesa Montanda koje izvodi u francuskom originalu.

  Objavljeno: 10.11.2011, 10:14h