Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan hrvatskih knjižnica

Dan hrvatskih knjižnica

 

 

Danas, 11. studenoga na Dan hrvatskih knjižnica, u Knjižnici su predviđena tri programa.

U 9.30 u multimedijalnoj dvorani učenici trećeg razreda OŠ Jurja Šižgorića, pod mentorstvom učiteljice Helene Šarić izvest će igrokaze Volim knjige i Zaljubitis, za polaznike gradskih vrtića. Polaznici Dječjeg vrtića Žižula u igraonici dječjeg odjela sudjelovat će u kvizu Pepeljuga.

U 18 satiu prizemlju će biti otvorena izložba straničnika s natječaja za hrvatske osnovne škole, koji Knjižnica provodi svake godine u povodu Mjeseca hrvatske knjige. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovala je 51 škola.

U 17 sati u mulmimedijalnoj dvorani bit će održana književna večer ljubavnih i duhovnih pjesama na kojoj će sudjelovati šibenski pjesnici: Branka Rupić, Marija Slavica, Aljoša Vuković, Milena Mujezin, Neva Baranović, Vera Stanić, Stipe Papak, Vinko Vučenović, Branka Rupić, Gojka Skorić Pelajić, Olga Ljubimka Jurleka i Duška Krnić, te Zorana Alviž i Teodora Marković, učenice šibenske gimnazije. Pjesme će recitirati Lucija Lovrić, Katarina Krnčević, Ante Vukov, Lucija Alfier i Paula Jurković, učenici Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, i Sanja Davidović i Petra Buzdovačić, učenice Ekonomske škole Šibenik. U glazbenom dijelu nastupit će nastavnici Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik Ana Grubić Miškić, Ivana Šanić i Filip Ljubičić. Program organizira Ogranak Matice hrvatske Šibenik, Klub pisaca, a vodit će ga Antonio Lučić, voditelj emisije Ritam srca na Radiju Ritam.

 

  Objavljeno: 11.11.2014, 08:44h